To je to što me zanima!

MUP: Palite kratka svjetla na automobilu! Ili 300 kn na sunce

Stoga, dragi vozači motornih vozila, oprez uvijek i svugdje! Neka vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a obavezno od nedjelje 1. studenog do 31. ožujka, rekli su iz MUP-a
Vidi originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova podsjeća kako je počelo zimsko računanje vremena koje je do 2018. godine označavalo početak korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima.

To pravilo se sad primjenjuje od 1. studenog do 31. ožujka.

Vozači mopeda i motocikala dužni su kratka svjetla imati upaljena danju tijekom cijele godine.

- U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna - upozoravaju.

- Stoga, dragi vozači motornih vozila, oprez uvijek i svugdje! Neka vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a obavezno od nedjelje 1. studenog do 31. ožujka - rekli su iz MUP-a.

Dotakli su se i biciklista te rekli kako u slučaju smanjene vidljivosti ili od prvog sumraka do potpunog svanuća moraju imati upaljeno jedno svijetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno na stražnoj strani bicikla. Kršenje toga kaznit će se s 500 kuna.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Prva proleterska_1_1 31.10.2020.

    Svim onim ............. , koji imaju uključena svijetla na automatiku , PORUĆUJEM , da im zadnja svetla ne gore a ima i ........... , koji pale samo poziciona ! Razumijem , mora da se štedi , računi za struju su veliki , jel tako moji ..........i !U zakonu stoji upaljena KRATKA svjetla , samo izgleda , da neki ni neznaju ni to šta su upaljena kratka svijetla !! Nisu to prva svetla !!!!!!!!!!!

  • 31.10.2020.

    moram ručno uključivati...još jedna briga!

  • 30.10.2020.

    Toliko ste me ispripadali da ih palim i kad ne triba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare