To je to što me zanima!

Muškarac sjedio za volanom, policajac ga je upucao u glavu

SAD: Samuel Dubose (43), Afroamerikanac ubijen je nakon kraće prepirke s policajcem Rayom Tensingom. Tužitelji tvrde da je ubojstvo Dubosea namjerno
Vidi originalni članak

Samuel DuBose (43), Afroamerikanac ubijen je prije desetak dana nakon kraće prepirke s policajcem Rayom Tensingom u Cincinnatiju, piše CNN.  Objavljena je i snimka na kojoj se vidi ubojstvo.

Ray je Samuela zaustavio jer na vozilu nije imao prednju registarsku pločicu. U jednom trenutku policajac je zatražio da DuBose skine sigurnosni pojas i krenuo je otvoriti vrata auta. DuBose ga je u tome spriječio i pretpostavlja se da je rukom krenuo upaliti auto. Policajac je tada počeo uzvikivati: 'Stani, stani', izvadio je pištolj te u naguravanju ispalio jedan hitac. 

Metak je pogodio DuBosea u glavu i preminuo je praktički na mjestu. Čini se kako je u naguravanju ipak uspio upaliti auto jer se nakon pucnja auto 'otkotrljao' do prvog stupa. 

Policija je odmah nakon incidenta pokrenula istragu. Raya su prvo premjestili da obavlja administrativne poslove, a u srijedu je protiv njega podignuta optužnica za ubojstvo. 

Ubojstvo je izazvalo niz prosvjeda. Tužitelji su uvjereni da je policajac namjerno ubio Dubosea. 

Idi na 24sata

Komentari 234

  • Kresimir Ruzic 31.07.2015.

    u americi kad te policija zaustavi ruke moraš imat na volanu i nema traženja nečeg u pretincima i to se zna

  • NenadZG 31.07.2015.

    U USA postoje striktna pravila po kojima se policajci ponašaju. Nema sumnje da su ta pravila brutalna, međutim, nakon što je vozač zaustavljen, te mu je policajac postavio pitanje, a on se na njega oglušio pitanje jest koji je daljnji potupak? Kako osonu izvči iz vozila bez na se ne protumači postupak kao brutalna prijena sile? Kad obavljate posao policajca susrećete se s svakojakim osobama. Biste li čekali da netko na Vas puca? Nije baš sve crno-bijelo. Da jest strašo i tužno to je točno. Vjerujem da postoji statistika koliko je puta pucano na policajce kad su zaustavili vozilo, te dali tada to izazva zgražnje.

  • pinkness 31.07.2015.

    to se uopće nije trebalo desiti, mogao je lika prijaviti i to je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare