To je to što me zanima!

Muškarcu su morali amputirati ruku, pao pod frezu na Visu

Obrađivao je vinograd motokultivatorom kada je naletio na metalni stupić. Pao je sa stroja i desnu ruku mu je zakačila freza. Morali su je amputirati u KBC-u Split
Vidi originalni članak

Ivo S.(61) teško je ozlijeđen u petak oko 17 sati prilokom poljskih radova u Podhumlju 7 kilometara od Komiže. Motokultivatorom je obrađivao vinograd iza kuće, te je navodno udario u željezni stup. Izgubio je kontrolu nad upravljačem i pao pred motokultivator. Višaninu su desnu ruku zahvatili noževi za kopanje.

- Presjeklo mu je ruku iznad podlaktice, te ga je medicinska ekipa brzo prevezla u Vis odakle je helikopterom hitno prebačen u Split. Mogao je i poginuti  – ispričao nam je jedan od susjeda.

I stanovnike iz obližnje Podšpilje iznenadile su sirene u petak poslijepodne tijekom medicinske intervencije. Isprva nisu znali što se dogodilo na otoku, no, ujutro su čuli da je stradao otočanin. Kažu kako je gubitak kontrole nad motokultivatorom vrlo čest i opasan kod obrađivanja na neravnim  terenima. Ivo Š. Je po dolasku operiran u splitskoj bolnici. Oporavlja se na Jedinici intezivnog liječenja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nuša matanova 03.03.2012.

    grozno, brz oporavak i mnogo snage

  • tatamlata 03.03.2012.

    SVAKE SEZONE pametujem da su prastare freze bez sigurnosne kocnice opasne po zivot. U slucaju da se otmu iz ruku ne smanjuju gas a kamoli da se zaustave. Tad su vrlo cesto smrtonosne za onog koji ih posluzuje. Ljudi ako ne znate ili ne mozete preradit kvacilo da drzi samo kad se rukom stisce rucica onda barem dogradite prekidac paljenja koji je spagicom vezan za ruku rukovatelja stoja (slicno kao na camcima samo kraca spaga. Tako se motor odmah gasi cim se stroj otme iz ruku. Zapravo to treba uvest kao zakonsku mjeru a ne da nam svake godine sirotinja ostaje bez udova ili cak gine !

  • forrest gump_1 03.03.2012.

    Brz oporavak mu želim . Ostali oprez jer freza je "divlja mašina"

Komentiraj...
Vidi sve komentare