To je to što me zanima!

Muslimanskog policajca su otjerali s posla zbog brade

Britanski policajac Javid Iqbal tužit će policijsku postaju zbog rasne i vjerske diskriminacije. Njega su kolege godinama zadirkivali zbog brade
Vidi originalni članak

Policajac Javid Iqbal (38) prisilno je otišao iz službe nakon što su ga kolege zadirkivali zbog brade i nazivali ga "Paki". Nesretni britanski plavac tvrdi da su njegove kolege pred njim otvoreno govorili kako su oni bolji nego pripadnici etničke manjine. Radili bi grimase na spomen da moraju s Javidom u patrolu. Kolege su ga zlostavljale čak tri godine. Javid tvrdi da je prvi incident izbio još 2006. godine, a sve šale kretale su od njegove brade. Svoju će postaju u Bedfordshireu tužiti zbog vjerske i rasne diskriminacije.
- Moja brada je važan dio moga identiteta koja mi pomaže da se na neki način povežem s drugim muslimanima. Još uvijek ne vjerujem da se takvo nešto može dogoditi u redovima policije - komentirao je Javid. Policajac Javid je bio uzoran radnik, a zbog svog je vladanja i uspješnog ispunjavanja svojih zadataka promaknut u poručnika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zoki35 09.03.2009.

    Ne kontam,otisao prisilno zbog vredanja a promaknut u porucnika,vise mi uz to ide da je otisao radi interesa i da bi ocrnio britance u ponasanju prema muslimanima,a i sto je je,bas je ruzan sa tom bradom.

  • dbanon_ri 09.03.2009.

    E jesi gadan

Komentiraj...
Vidi sve komentare