To je to što me zanima!

Mustafić: Užas koji sam vidio neću zaboraviti dok sam živ

Preko mojih ruku prešlo je 20 tijela stradalih, rekao je Suljo Mustafić, očevidac i potpredsjednik Skupštine Crne Gore koji je sudjelovao u spašavanju žrtava iz busa
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i jedan od visokih dužnosnika Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić sudjelovao je u nedjelju u izvlačenju poginulih i ozlijeđenih u stravičnoj nesreći kada je u nedjelju oko 17 sati na magistralnoj cesti Kolašin-Podgorica, na mostu zvanom Grlo, u kanjon u sletio rumunjski autobus. 

Mutsafić se sa suprugom i djetetom vraćao s vikenda sa sjevera Crne Gore, iz mjesta Rožaje.

- Bio sam u koloni koja je nastala nakon što se nesreća dogodila. Ostavio sam suprugu i bebu u automobilu i istrčao da pomognem unesrećenima i ljudima koji su se spuštali konopima u provaliju duboku 30 do 40 metara. U autobusu je bilo više od 50 ljudi. Vidio sam da nije bilo djece. Što je najvažnije, nema stradale djece. U pitanju su rumunjski državljani. Prema onome što sam vidio, ima najmanje 20 mrtvih. Svako tijelo je prešlo i preko mojih ruku, jer sam bio u redu koji je izvlačio stradale - rekao je Mustafić u svojoj ispovijesti za agenciju Anadolija.

- Daj Bože da i među onim koji su preživjeli svi ostanu živi, jer su zaista u teškom stanju. Ti ljudi su sa teškim lomovima, povredama... - dodao je. 

Mustafić je novinaru Anadolije ispričao kako prizore užasa koje je vidio neće zaboraviti do kraja života. 

- To se ne može opisati. Te slike će mi ostati cijeli život u glavi. Mislim da ni u najužasnijim filmovima ne možete vidjeti takve scene - rekao je Mustafić, dodajući da su neki preživjeli putnici sa spasiteljima pokušali razgovarati na ruskom jeziku. 

Pojasnio je da nije vidio trenutak kada je autobus sletio sa ceste, ali o uzrocima se već počelo govoriti na mjestu nesreće.. 

- Ili je vozač zaspao ili je bila skliska cesta, jer je padala kiša malo prije nesreće. Mislim da ni vozač nije preživio -  rekao je Mustafić i dodao kako su prvo izvučeni preživjeli putnici, a potom i svi mrtvi. 

Dačić ponudio pomoć

Premijer Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić ponudio je svu potrebnu pomoć Crnoj Gori zbog teške prometne nesreće. Dačić je izjavio da je ponudio pomoć u medicinskom i stručno-tehničkom osoblju i svemu što je potrebno da bi se sanirale tragične posljedice nesreće.


Idi na 24sata

Komentari 36

  • reines 25.06.2013.

    jadni ljudi.....za 24 sata:molim vas ovaj put zaista pretjerujete sa reklamom, pa po cijelom ekranu vam je, ne može se ništa ni pogledati...razmislite malo....

  • Vjerujem_1 24.06.2013.

    Strašno! Želim brz i potpuni oporavak ozlijeđenima, a poginulima vječni mir. Svaka čast gospodinu Mustafiću! Rijetko se čuje da netko od visokih političkih dužnosnika neke zemlje ovako sudjeluje u akcijama spašavanja. Želim njemu i ostalim spasiocima da se brzo oporave od traume koju su doživjeli. Ne dao Bog više nikome!

  • user_46331 24.06.2013.

    Strašna nesreća. Daleki put, umor i nepoznata cesta što treba više. Bez teksta sam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare