To je to što me zanima!

'Muž mi je umirao, a sestre u bolnici su samo gledale'

Nemar: Medicinske sestre hladno su prolazile kraj Ivana Radmana (74), koji se preznojavao i teško disao te je usred bolnice umro od zatajenja srca
Vidi originalni članak

Na hodniku varaždinske Opće bolnice početkom veljače prošle godine od infarkta je umro Ivan Radman (74) iz Novog Marofa. Protiv medicinskih sestara Š. B. (57), I. Š. (50) i M. LJ. (22), koje su mu odbile pomoći, Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužni prijedlog. Radman je u 9.30 sa suprugom Katicom (72) i zetom došao na kontrolu nakon operacije žuči. Pozlilo mu je čim je došao, pa su ga posjeli u kolica. Na pregled su čekali više od dva sata. Svjedokinja je izjavila da je vjerojatno već bilo prošlo podne kad je Ivan ušao u ordinaciju. Nakon što ga je pregledao, kirurg je zaključio da je s ranom sve u redu te ga uputio na ultrazvuk. Obitelj je zabunom otišla u pogrešnu zgradu, pa su se vratili u zgradu kirurgije. Da se Ivan i Katica ne muče, zet ih je ostavio u čekaonici Odjela hitne kirurgije dok je on nosio nalaze kirurgu. Tih pola sata u čekaonici Katici je bilo najmučnijih u životu.
- Ivanu se stanje pogoršavalo i shvatila sam da umire. Uznemirena i uplakana tri puta sam molila sestre u prijamnoj ambulanti da mu pomognu, ali one su otresito odbijale govoreći da nije njihov pacijent. Nakon toga sam pomoć tražila od radiologa koji je prolazio. Vidio je da se suprug preznojava i teško diše. Rekao je sestrama da mu pomognu, ali one to nisu učinile. Ponovile su da nije njihov pacijent - prisjetila se Katica.
Na njezin plač i zapomaganje naposljetku je reagirala liječnica. Uvela ga je u ambulantu da bi ga reanimirali, ali bilo je prekasno. Ivan je umro zbog zatajenja srca. Vještačenje je, međutim, utvrdilo da ne postoji medicinska dokumentacija o početku i tijeku reanimacije.
- U bolnici smo proveli više od tri sata. On je bio preznojen i u nesvjestici, a nitko mu nije ni tlak izmjerio ili pitao što mu je - razočarana je obitelj. Radmanovi će podići i privatnu tužbu protiv varaždinske Opće bolnice.

U BOLNICI NE POSTOJE 'MOJI' I 'TVOJI' PACIJENTI

Svaki pacijent koji uđe u krug bolnice je naš. Ne njegov, moj ili tvoj, rekao je ravnatelj OB-a Varaždin dr. Dubravko Tršinski. Dodao je i kako je upoznat sa slučajem, no ne želi prejudicirati krivnju.
- Sud će utvrditi tko je što rekao i učinio - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 20.03.2010.

    Hrvatskom zdravstvu svaki bilesnik ne nepozeljan.

  • HRVATICA_3 20.03.2010.

    Počivao u miru.

  • opatijac123 20.03.2010.

    Pa šta je to neš novo za zdravstvo u RH ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare