To je to što me zanima!

Muževu bistu prvo su joj obojili pa obukli u majicu

ZAGREB: Vandali noću divljaju grobljem. Branka Osmanović (54) kod suprugove grobnice znala je pronaći prazne boce piva, pa čak i prezervative
Vidi originalni članak

Branka Osmanović (54) u petak je došla na groblje Miroševac u Zagrebu kako bi se pomolila za najmilije i zapalila svijeće. No imala je što vidjeti. Bista njezina pokojnog muža Đeme, koju je dala izraditi prije dvije godine, doslovno je bila odjevena u gornji dio trenirke s kapuljačom na glavi.
- Šokirala sam se vidjevši to. Takav vandalizam i nepoštivanje još nisam doživjela. Ovo nije prvi put. U posljednje dvije godine svaki put kada dođem na grob, dočeka me nešto stravično - kazala je zgrožena Branka, koja je zbog nedavno zapaljenog cvjetnog aranžmana na grobnici morala pozvati vatrogasce i policiju. Ispričala je kako su joj vandali bistu jedanput čak obojili u bijelo te da su joj dva puta skinuli slova s nadgrobnog spomenika. Pored klupice koju je dala izraditi uz grobnicu, Branka je znala pronaći ambalažu od sokova, pa čak i prezervative te rublje, a nitko od nadležnih nije reagirao.
- Bezbroj puta sam upozoravala upravu groblja Miroševac i čuvare, koji bi danonoćno trebali dežurati i čuvati grobove - kazala je ljutita Branka. Istaknula je kako čuvari ne obavljaju uredno svoj posao jer bi u suprotnom vandale već odavno uhvatili. Voditeljica gradskoga groblja Ljerka Ćosić kazala je kako prvi puta čuje za slučaj Osmanovićeve biste te dodala kako će upozoriti čuvare na Miroševcu da više obrate pozornost. Rekla je i kako nije primila nikakvu pismenu prijavu te istaknula da joj je žao i obećala kako će poduzeti sve mjere da se vandali što žurnije uhvate.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • HUMI 04.09.2010.

    To nikako nije lipo..Mrtve triba poštivati..

  • bubamara 23 04.09.2010.

    ma da je stavila neznam sta to je njeno ,nema pravo niko dirati ,,

  • be yourself 04.09.2010.

    Sramota da neki traže umjetnički izraz na groblju. Ak je njoj dobro, i meni je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare