To je to što me zanima!

Na 62. Međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu sudjeluje i RH nakon dvije godine stanke

Hrvatski ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji, pripadnici Oružanih snaga, policije i vatrogastva zajedno sa članovima obitelji hodočaste u marijansko svetište u Lourdesu snažeći se u vjeri
Vidi originalni članak

Svečanom ceremonijom u večernjim satima u petak, 13. svibnja, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, počelo je u Lourdesu 62. Međunarodno vojno hodočašće na kojem po 28. put u organizaciji Vojnog ordinarijata sudjeluje i Republika Hrvatska, priopćio je MORH.

Hrvatski ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji, pripadnici Oružanih snaga, policije i vatrogastva zajedno sa članovima obitelji hodočaste u marijansko svetište u Lourdesu snažeći se u vjeri, moleći za osobne nakane i za mir u svijetu, zajedno s vojnicima i policajcima iz šezdesetak zemalja svijeta.

Snaga Lourdesa i susreta Bernardice i Gospe danas su snažnije, a njihova moć je potrebnija svijetu, opća je poruka ovogodišnjeg 62. Međunarodnog vojnog hodočašća.

U LOURDESU Počelo 28. vojno hodočašće

Uoči otvaranja, u jutarnjim satima u bazilici svete Krunice, za hrvatske vojne hodočasnike i hodočasnike Vojnog ordinarijata BiH služena je misa koju je u zajedništvu s vojnim biskupom Jurom Bogdanom predvodio Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, zajedno s vojnim i policijskim kapelanima i uz sudjelovanje kadeta i policijskih polaznika.

NACIONALNO SVETIŠTE U Mariji Bistrici 29. hodočašće vojske, policije i branitelja

U propovijedi je nadbiskup Vukšić naglasio važnost svjedočenja Isusa drugim ljudima, neovisno što je vjera osobna stvar. Prenošenje i svjedočenje vjere u zanimanjima kojima se bavimo, ono je što nas snaži i čini boljim i ispunjenijim ljudima, rekao je Vukšić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ekscem 14.05.2022.

    Država potpomaže praznovjerje .

  • 14.05.2022.

    crkveni obred ... to je bitno

  • 14.05.2022.

    Prodavanje magle sa ciljem izvlacenja love od drzave , ali bit ce ljep muzej sa vremanom kad takve stvari drzave zabrane

Komentiraj...
Vidi sve komentare