To je to što me zanima!

'Na čelu s Miloševićem htjeli su se riješiti nesrba u Hrvatskoj'

Na temelju dokaza Raspravno vijeće Haaškog suda u slučaju "Stanišić i Simatović" zaključilo je da je postojao udruženi zločinački pothvat na čelu s Miloševićem
Vidi originalni članak

Sudac Alphons Orie u četvrtak je zajedno s ostalim članovima Raspravnog vijeća Haaškog suda odbacio zahtjev bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije srpske službe državne sigurnosti Franka Simatovića Frenkija. Raspravno vijeće zaključilo je da u predmetu "Stanišić i Simatović" postojao zločinački pothvat predvođen Slobodanom Miloševićem.

- Svi dokazi u dovoljnoj mjeri podupiru tvrdnju da je postojao udruženi zločinački pothvat s namjerom da se trajno ukloni nesrpsko stanovništvo iz dijelova Hrvatske i BiH ubojstvima, deportacijom i progonom - rekao je Orie. 

Obrana prvooptuženog bivšeg šefa srbijanske službe državne sigurnosti Jovice Stanišića nije željela iznositi nikakve argumente iako misle da mu nisu dokazali odgovornost. Tužiteljstvo tereti Stanišića i Simatovića da su sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu kojemu je cilj bio uklanjanje većine nesrba iz velikih dijelova Hrvatske te BiH od 1991. do 1995. Uz njih u pothvatu su bili i Slobodan Milošević, Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Milan Martić, Goran Hadžić, Milan Babić, Vojislav Šešelj i Željko Ražnatović Arkan. Suđenje će se nastaviti 14. lipnja, prenosi tportal.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Sasavi tata 06.05.2011.

    BALKAN.

  • hrabro srce_1 05.05.2011.

    nevjerojatna je ljubav srba. nikako da nas prebole. ej, pa mi smo ovu vezu prekinuli 91-e. ajte nas više prebolite! vjerojatno neuzvraćena ljubav boli, al dajte se više odlijepite!

  • Mercedes 123 05.05.2011.

    Sto ce ovaj Sotona ponovo po medijima???Ocima ga ne mogu vidjet!Nadam se da nema mira tamo gdje je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare