To je to što me zanima!

Na dočeku Nove godine u Berlinu sigurna zona za žene

Na dočeku kod Brandenburških vrata očekuju se stotine tisuća ljudi. Proslava praćena vatrometom, živom glazbom i DJ-ima potrajat će do ranih jutarnjih sati
Vidi originalni članak

 Organizatori najveće novogodišnje proslave u Njemačkoj, kod Brandenburških vrata u Berlinu, predvidjeli su posebnu sigurnu zonu za žene koje su napadnute ili se osjećaju ugroženima.

Odluka o tome donesena je dvije godine nakon što su stotine žena bile napadnute tijekom dočeka Nove godine u Kolnu.

Na dočeku kod Brandenburških vrata očekuju se stotine tisuća ljudi. Proslava praćena vatrometom, živom glazbom i DJ-ima potrajat će do ranih jutarnjih sati.

Berlinska policija potvrdila je da će žene ove godine moći potražiti pomoć u zoni u kojoj će biti djelatnici Crvenog križa. Među njima će biti i psiholozi.

"Ovo radimo prvi put", kazala je glasnogovornica organizatora dočeka Anja Marx, objasnivši da je policija to zatražila nakon što se to pokazalo uspješnim na minhenskom Oktoberfestu ove godine.

Napomenula je da na prethodnim proslavama Nove godine u Berlinu nije bilo problema.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Ludjak1981 31.12.2017.

    Toliko jadno da jadnije ne moze biti. Znaci, njemacke zene u svojoj zemlji moraju biti u sigurnoj zoni da ih ne bi napali migranti? Hmmm...nebi li bilo bolje organizirati docek i zabraniti doktorima i austronautima iza Afganistana da dodju? Eh ne, jer bit to bilo rasisticki. Jos malo pa ce zenama uvesti da nakon 8 sati ne smiju biti na cesti(upravo ucinila Svedska). A kada se dogodi napad, vec vidim njemacke sudce kako govore, ah niste bili u sigurnoj zoni, pa je to tihi pristanak na grupno silovanje. Sljedeci slucaj. Fun fact - samo 40% silovatelja koji su trazitelji azila budu deportirani. Sretna 2018.

  • dahhmal 31.12.2017.

    Sramota za Nijemce oni moraju raditi sigurne zone u svojoj drzavi u svojim gradovima za svoje zene kaj ne napravite zone za Merkelicine inzinjere pa kad vi slavite i veselite se njih lijepo u karantenu kaj ste si to dozvolili valjda vi trebate njima pokazati kak se treba ponasati u vasoj drzavi a ne da ovi vama gospodare

  • 30.12.2017.

    Mogu potražiti pomoć NAKON napada! A kaj nije bitnije pitanje-kako spriječiti da do napada ni ne ođe?! U lijepom svijetu živimo-još malo i bojati ćemo se na ulicu izaći. Užas !

Komentiraj...
Vidi sve komentare