To je to što me zanima!

Na dogovoru zbog granice dogovorili tek novi susret

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije i Olli Rehn su tri sata razgovarali o rješenju graničnog spora i dogovorili samo da će se opet sastati
Vidi originalni članak

Povjerenik za proširenje Europske unije Olli Rehn i ministri vanjskih poslova Gordan Jandroković i Samuel Žbogar završili su u utorak navečer bez konkretnih rezultata trosatni razgovor o prijedlogu Europske komisije za posredovanje u rješavanju graničnog spora dviju zemalja i nastavka pristupnih pregovora Hrvatske i dogovorili nove sastanke.
Europska Komisija u priopćenju dodaje da joj je cilj "olakšati rješavanje graničnog pitanja i paralelno s tim odblokirati hrvatske pristupne pregovore kako bi Hrvatska mogla završiti pregovore do kraja godine. Rehn je u ponedjeljak pozdravio činjenicu što su obje zemlje poduprle njegovu inicijativu i istaknuo da se sada treba dogovoriti o uvjetima posredništva. Dodao je da se svako posredništvo mora temeljiti na međunarodnom pravu i sudskoj praksi.
Hrvatska smatra da posrednička skupina treba pomoći dvjema državama u oblikovanju prijedloga sporazuma o iznošenju graničnoga spora pred Međunarodni sud pravde u Den Haagu. Slovenija traži da posrednička skupina odredi graničnu crtu polazeći od stanja zatečenog 25. lipnja 1991., na dan proglašenja neovisnosti dviju zemalja, da se odlučuje o cjelokupnoj morskoj i kopnenoj granici i da se poštuje načelo pravičnosti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NIPL 11.03.2009.

    Predlagam vam referendum o NEvstopu v EU. :)

  • NOMEN EST OMEN 11.03.2009.

    ma koji Jandroković taj nema pojma ko mu glavu nosi ...

  • user_3879 11.03.2009.

    Zašto se toliko više borimo za tu EU !? Zahvalimo se europi, kažimo \'\'doči ćemo kad budemo spremni,hvala Vam lijepo\'\' idemo sredit stvari kod kuče...\'\' Imamo more, imamo pitku vodu, imamo plodnu zemlju ponašajmo se kao da jesmo u EU pa nek nas oni sami traže! Ionako je sve u stranim rukama, odavno smo mi dio europe al zato nam politika ne valja, Možemo mi i bez EU...al ok....EU žele najviše oni koji će profitirati a to su opet političari. Pogledajte Poljsku, Mađarsku...pa čak i francuska kaže da im EU ne donosi dobro a mi se i dalje guramo i savijamo leđa....e moj Jandokoviću...mislio sam da su mladi političari pametniji al sad vidim da si ipak samo mariioneta u rukama korumpirane i neodgovorne politike!

Komentiraj...
Vidi sve komentare