To je to što me zanima!

Na Dravi uhitili krivolovca sa 130 m ribarskih mreža

Krivolovac je ribu lovio tako da je mreže stavljao na dubinu do tri metra, a nakon nekoliko sati vadio je ribu namijenjenu lokalnim ugostiteljima
Vidi originalni članak

Nekoliko tjedana policajci su pratili D. F. (31) iz Pitomače koji je gotovo svakoga dana odlazio na skrovita mjesta Stare Drave na riječnom otoku Križnica i tamo provodio sate u veslanju malim drvenim čamcem. Kada bi se smračilo, ljubitelj dravskih ljepota napuštao je rijeku s punim plastičnim vrećama. U četvrtak u 17.20 sati policija je krenula u akciju i u blizini mjesta Križnica u protuzakonitom lovu zatekla D. F. s desetak kilograma ulovljene ribe te s tri ribarske mreže cjelokupne dužine od gotovo 130 metara. Doznajemo da je krivolovac ribu lovio tako da je mreže postavljao na dubinu od dva do tri metra, a nakon nekoliko sati vadio je ribu koja je, kako se sumnja, bila namijenjena prodaji lokalnim ugostiteljima. Policajci su oduzeli ribu i mreže pa će protiv D. F. pokrenuti kaznenu prijavu zbog nedopuuštena ribolova.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tajnamoja 20.06.2008.

    Krivolovaca koliko voliš. Ne znam što je tu čudno. Toga je bilo i bit će. Da, a toliko ribe je lovio za privatne potrebe a ne za neke ribarnice i restorane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare