To je to što me zanima!

Na farmi Lukač opet se pojavila salmonela, usmrtit će 52 tisuće kokoši. Vlasnik: 'Podmeću nam'

S farme tvrde da im se podmeće i za to izravno prozivaju konkurentsku tvrtku Perfa, a iz Državnog inspektorata odgovaraju da su salmonelu utvrdili na temelju nalaza mjerodavnih institucija
Vidi originalni članak

Na farmi Lukač u Zagrebu ponovno se pojavila salmonela, prisiljavajući tako vlasnike da usmrte čak 52 tisuće kokoši. Sličnu situaciju imali su i lani, kada su morali usmrtiti tri puta više nesilica.

S farme tvrde da im se podmeće i za to izravno prozivaju konkurentsku tvrtku Perfa, a iz Državnog inspektorata odgovaraju da su salmonelu utvrdili na temelju nalaza mjerodavnih institucija. 

VELIK UDARAC ZA POSAO Obitelj Lukač mora usmrtiti 150 tisuća koka, očajni su zbog te odluke: Prijavit ćemo USKOK-u!

- Oni su u rješenju izdali nalog o ubijanju 52 tisuća koka. Jaja ne mogu iz tog objekta ići na tržište. Sve se mora ukloniti, očistiti, oprati, dezinficirati i tek će onda izdati dozvolu da tu opet mogu biti kokoši. Žalosno - rekao je za Marijan Lukač, vlasnik farme za proizvodnju i prodaju jaja za RTL Danas.

Najavljuju da će protiv konkurentske tvrtke podnijeti kaznenu prijavu. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • 19.08.2023.

    Ova vlada želi samo dvije vrste ljudi u Hrvatskoj oni koji nemaju ništa a ujedno uzimaju takvim da bi dali onima koji imaju sve.

  • bečar-bečar 19.08.2023.

    "ko ne plati kurbi - plati likaru." - vi niste platili kurbi,reket 🤷‍♂️

  • sony33 19.08.2023.

    Previše je kokoši u odnosu na prostor. Takvi uvijeti za životinje su povoljno tlo za razvoj raznih bolesti. Vjerojatno je pojava salmonele prisutna i na drugim farmama, a Lukač je iz nekog razloga posebno pod povečalom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare