To je to što me zanima!

Na gradilištu Arene pukao kran, radnik natukao bedra

Zagreb: Dizalicom su premještali betonsku gredu na gradilištu sportske dvorane. Dizalica je pukla, a greda pala i slomila se. Radnik se ozlijedio...
Vidi originalni članak

Zatreslo se tlo pod mojim nogama. Na podu je ležala dizalica, a kraj nje polomljena betonska greda, ispričao je očevidac nesreće na gradilištu zagrebačke Arene u utorak oko 8.30 sati. Dizalica je prebacivala betonsku gredu, izgubila ravnotežu i prevrnula se.
- Prolazio sam kamionom kraj gradilišta kad je počela padati. Za sobom je povukla još jedan manji kran i pala na gredu koju je polomila. Došla je i Hitna, no vozača dizalice nisam uspio vidjeti - rekao je Vedran Sabljić koji je fotografirao prevrnutu dizalicu.
- Dizalica koja je nosila teret na gradilištu je pukla, a greda je pala i slomila se. Još istražujemo što se točno dogodilo i srećom nitko nije ozlijeđen - rekla je glasnogovornica Ingre Sandra Obuljen. Ipak u policiji kažu kako se jedan od radnika ozlijedio dok je bježao od dizalice. Radnik koji je sjedio u kabini primjetio je da će kran pasti pa je na vrijeme iskočio van. U šoku je, a drugi radnik natukao je bedra dok je bježao. Srećom, dizalicu je uspio izbjeći. Mjesto nesreće odmah je posjetio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Uvjeren je kako ova materijalna havarija neće utjecati na gradnju Arene. Do sada su radnici postavili 72 od 86 lamela, a zbog pada dizalice radovi će kasniti šest dana. Policija vrši očevid, a radovi su obustavljeni. Teret je težio oko 200 tona, a dizalica je imala nosivost 500 tona.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • verudela 09.07.2008.

    Ovo nije samo vijest. Ovo je tragedija. Zar mora netko poginuti pa da provosuđe i sustav reagiraju? Ovo je potrebno istražiti, krivce sankcionirati gotovo isto kao da je bilo poginulih. Jer zaista ih je moglo biti. Hoće li ovi isti rodijaci nastaviti "graditi" po Hrvatskoj? Neka se skriv aju i iza stranih naziva, svi znamo tko su i čiji su. OVO ZAISTA TREBA SANKCIONIRATI, ovo je UBOJSTVO U POKUŠAJU

  • zamet 08.07.2008.

    MOJA FIRMA IM MOŽE UKLONITI DIZALICU ZA 5 DANA I PLATIT ĆEMO ISTU.ALI SAMO KAO OTPAD JER OD NJE NEMA VIŠE NIŠTA.

  • ona009 08.07.2008.

    bila sam u prolazu-....kad se dogodilo....nista novo...kod nas je to sve...vec viđeno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare