To je to što me zanima!

Na granici u Slavonskom Brodu zaplijenili su 19 kg marihuane

Pronađena droga u Fordu vrijedna je gotovo 400.000 kuna i bila je namijenjena ilegalnom tržištu narkotika u zemljama zapadne Europe. Obojici prijeti višegodišnja zatvorska kazna
Vidi originalni članak

U nedjelju 23.travnja oko 15:50 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod na ulazu u RH policijski i carinski službenici u zajedničkoj suradnji kontrole u osobnom automobilu Ford Mondeo crnogorskih registracijskih oznaka otkrili i u pretrazi pronašli 19 kg opojne droge marihuane. Tijekom kontrole vozila uočene su naime preinake na vozilu, a temeljem naloga Županijskog suda navedeni osobni automobil je pretražen.

U preinačenom prostoru odbojnika pronađena su čak 34 paketa s oko 19 kilograma marihuane. Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim vozačem i 28-godišnjakom, obojica državljani Crne Gore, a koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Obojica osumnjičenih bit će predani uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom u Državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Prema odredbama Kaznenog zakona RH obojici za navedeno kazneno djelo prijeti višegodišnja zatvorska kazna. Pronađena droga u Fordu vrijedna je gotovo 400.000 kuna i bila je namijenjena ilegalnom tržištu narkotika u zemljama zapadne Europe.

- U zadnjih šest mjeseci na graničnim prijelazima na području PU brodsko-posavske imali smo pet većih zapljena većih količina droge, i to 15.ožujka na GP Slavonski Brod 22,6 kg marihuane, 4.ožujka na GP Slavonski Brod 13,5 kg marihuane, 1.veljače na GP Slavonski Brod 10 kg heroina, 11.veljače 28,5 kg marihuane na GP Stara Gradiška i u studenom 2016. 105 kg marihuane na GP Stara Gradiška - rekla je povodom najnovije zapljene na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavke.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Acinho_88_OS 24.04.2017.

    Strava samo hapse tamo.gdje ne treba a tamo gdje treba nazalost ne smiju dobrodosli u nasu realnost!!!

  • 24.04.2017.

    Molit ću 24 da ne vrijeđa marihuanu , to nije droga nego ljekovita biljka. Manje je štetna od Karlovačkog koji stalno reklamiraju.

  • POTPEC 24.04.2017.

    To mora da je neka greška. Prevozili 19 kg, a oba crnogorca. Pa oni toliko nebi mogli ukrcati u auto i uz to još sakriti za bar dvi godine, atek toliko voziti. Nemoguća misija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare