To je to što me zanima!

Na javnoj dražbi šivači strojevi iz "Uzora", radnice su bijesne

Kažnjavali su nas kad smo radili bez plaće, pa su nas kažnjavali da nisu plaćali poreze i mirovinsko, pa nam sada prodaju strojeve, istaknule su radnice "Uzora"
Vidi originalni članak

Skupština vjerovnika je odlučila da će "Uzor u stečaju" u utorak ujutro na javnoj dražbi rasprodati šivače strojeve i ostalu opremu. Za prodaju je bilo i Županijsko državno odvjetništvo u Splitu kao zastupnik države koja ima većinska potraživanja. 

- To je da se nas kažnjava po 1000. put. Prvo su nas kažnjavali kad smo radili bez plaće, pa su nas kažnjavali da nisu plaćali poreze i mirovinsko, pa nam sada prodaju strojeve te iste institucije koje su trebale pratiti zašto se ne plaćaju porezi, zašto se radnici ne plaćaju, kažnjavati ljude koji su omogućavali takvu pljačku - komentirala je sindikalna povjerenica Ljuljana Šućur. Dodala je kako nisu razočarani, već bijesni.

- Ovo je sramota. Mi smo mislili da će pravosuđe i Državno odvjetništvo napokon početi raditi i krajnje je vrijeme da se ti ljudi maknu, odnosno da završe u zatvoru gdje im je i mjesto. Omalovažavaju radnike, branitelje, pa zar oni misle da mogu živjeti sami - kazala je Šućur za Media Servis

Podsjetila je kako je na tim stojevima koji idu na rasprodaju nekada radilo 750 radnika u tri smjene.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • WOMANIZER 29.01.2013.

    propadamo do kraja!

  • jetx 29.01.2013.

    Uzor ,Nada Dimič ,Kamensko i ostatak tekstilne industrije u Hrvatskoj uništen je planski od spodoba tipa sanadera kojima je dopušteno da rade takve stvari ,a sigurno su i financirani od neke treče strane da provedu taj i takav kriminal ! Neki dan je pisano o uspjehu i pozitivnom poslovanju srpske tekstilne industrije u koju ulažu Austrijanci ,Talijani ,Mađari i Turci , Očito je da sva konkurencija u " regiji" kako je oni vole zvati mora biti izbrisana ,uništena. Prema tome zbrojite 2+2.

  • slr 29.01.2013.

    treba takve direktore koji dovedu firmu u stecaj kazniti zatvorom od 15-20g.i nemogucnos obavljanja posla vise pozicionirane osobe tj da moze najvise radit kao sss. JOS JEDAN OD MILIJUN KRIMINALA STO NAM JE PRIREDILA ZLOCINACKA VLADA

Komentiraj...
Vidi sve komentare