To je to što me zanima!

Na jednoj grani izraslo mu je čak 128 plodova jabuka

U Črešnjevcu kod Varaždina Martin Barila u svom vrtu uzgaja stabla raznih vrsta jabuka. Na grani dugoj 140 centimetara izdaslo je obilje plodova
Vidi originalni članak

U vrtu imam ukupno 11 stabala jabuka, ali niti jedno mi nije rodilo toliko plodova na jednoj grani, ushićeno nam je ispričao Martin Barila (65) iz Črešnjevca u blizini Varaždina. On je prošli utorak na grani jednog stabla, dugačkoj 140 centimetara, izbrojao čak 128 jabuka. Redovno u proljeće šprica voćke kako bi ih zaštitio od raznih nametnika.
- To drvo imam već pet godina, a jabuke, takozvane ciganičke, imaju jako ugodan miris. Dio ću podijeliti susjedima, koji se nisu mogli načuditi koliko jabuka ima, a dio ću iskoristiti za pite - rekao je Martin, on se godinama vinogradarstvom i voćarstvom bavi iz hobija. Njegov unuk dodao je da je već probao djedove jabuke te da jako su slatke. Od stručnjaka s Agronomskog fakulteta u Zagrebu doznali smo da se cvjetovi voćke rijede da bi se uzgojili što veći plodovi, ali tada na jednoj grani ne može biti toliko jabuka.
- Ovi plodovi nisu prorjeđivani. Jabuke je zbog toga, više, ali su mnogo sitnije - objasnio nam je docent Boris Duralija.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • seljanka2 31.08.2010.

    Lijepo za vidjeti i za papati....:-)

  • chicago boy 31.08.2010.

    koji ih je samo prebrojo :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare