To je to što me zanima!

Na kraju grada: Živi s bebom u straćari koja nema struje i vode

U naselju Kozari putovi Marija i Ermin planirali su zajednički život, no oboje su ostali bez posla. Ermin se morao vratiti u BiH, a ona je ostala sama s dvoje djece
Vidi originalni članak

Bez struje i vode, bez kuhinje i WC-a, u sobi od samo 20 kvadrata Marija Avdo iz Zagreba odgaja dvoje djece - sina (11) i bebu od samo četiri mjeseca.

- Kupamo se, uzimamo vodu i idemo na WC kod susjeda. Gotovo da ondje i živimo. Jedva preživljavamo i nemamo kako dovršiti kuću kojoj nedostaje sanitarni čvor - objašnjava Marija (25) pokazujući mjesto na kojem je suprug Ermin (23) već iskopao zemlju za temelje i nadogradnju. Marija priča kako su je roditelji, Zagrepčanin i Albanka s Kosova, natjerali da se uda za muškarca kojeg su joj odabrali kada je imala samo 14 godina. On ju je odveo u Italiju, no brzo su se razveli. Vratila se u Zagreb i počela je raditi kao pomoćna kuharica, iako nije završila nikakve škole.

- Upoznala sam Ermina. On živi u BiH, ali ovdje radi na crno. Zaljubili smo se i oženili - nastavlja ona. Otac joj je darovao komadić zemlje na kojoj su počeli graditi dom. Marija je ostala trudna, no imala je spontani pobačaj. Ubrzo je dobila otkaz.

- Opet sam ostala trudna, no nisam htjela pobaciti jer mi je teško pao onaj spontani od prije. I tada je moj muž dobio otkaz. Morao se vratiti u BiH i do danas nije uspio urediti papire. Ja sam ostala ovdje s djecom - opisuje Marija svoju tešku situaciju. Preživljava od 1600 kuna rodiljne naknade, a sva vrata na koja je kucala, kaže, za nju su čvrsto zatvorena.

Treba joj građevinski materijal, odjeća, hrana i školski pribor

Marija moli dobre ljude da joj daruju građevinski materijal, a ona i suprug će sami sagraditi što im nedostaje. Sin školarac je dobio besplatne knjige, ali ona mu ne može kupiti školski pribor. Fali joj i odjeće i hrane. Njezin broj telefona je 097/7519322, a pomoći joj možete i uplatom na žiroračun udruge Svjetlo života 2340009-1110292717 uz naznaku “za obitelj Avdo”. IBAN: HR63 2340 0091 110292717 u Privrednoj banci Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 296

  • penny0510 25.03.2014.

    Žao mi je jadne žene... kao prvo očito ima jako ''pametne'' starce kad su ju natjerali da se s 14 godina uda i rodi djete. Kao drugo... draga moja očito ti ni vlastiti izbor muškarca nije bio puno bolji pošto je tebe i djecu ostavio da crknete od gladi.

  • nana schaps 28.09.2013.

    ja sam danas bila kod njih, i doista je kako je je i dhabula6 primijetio...u cijelom susjedstvu jedino čisto i uredno dvorište, ljudi vrlo dragi, skromni, ona je čak i zahvalna sa svime što ima, jer misli da je i gore mogla proć u životu, a obzirom da su je njeni udali kada je imala samo 14 godina, jasno je zašto tako misli...rodila je sa 15,, jel tu treba više išta reći?? sigurno nije svojevoljno stupila u intimne osnose sa svojim "mužem"..sadašnji suprug joj je pažljiv i dobar, drag i jako simpatičan, no nažalost nikako dobiti privremeni boravak ovjde, a posao ne možeš dobiti bez boravka, a boravak bez posla i tako to ide...zato je malo tu a malo u bosni, gdje je kako kaže , život još teži jer radiš cijeli dan za sedam maraka...djeca su im njegovana i čista..zapravo za nevjerovati kada vidite u kakvim uvjetima žive...naravno, izbor je svakog čovjeka želi li pomoći ili ne, no ako ne želiš a ono bar ne seri .. i ne sudi da ti ne bude suđeno...daj ili ne daj i tu je gotova priča...ja ću za neko vrijeme opet do njih, pa ako je netko zainteresiran neka mi se javi inbox na fejs profil nana schaps

  • zahira45 28.08.2013.

    E Crkva bi trebala uskočiti hitno sa onim silnim novcima bez poreza...lijepo, k njima puni su ko brod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare