Obavijesti

News

Komentari 296

Na kraju grada: Živi s bebom u straćari koja nema struje i vode

Na kraju grada: Živi s bebom u straćari koja nema struje i vode
5

U naselju Kozari putovi Marija i Ermin planirali su zajednički život, no oboje su ostali bez posla. Ermin se morao vratiti u BiH, a ona je ostala sama s dvoje djece

VIDEO

Bez struje i vode, bez kuhinje i WC-a, u sobi od samo 20 kvadrata Marija Avdo iz Zagreba odgaja dvoje djece - sina (11) i bebu od samo četiri mjeseca.

- Kupamo se, uzimamo vodu i idemo na WC kod susjeda. Gotovo da ondje i živimo. Jedva preživljavamo i nemamo kako dovršiti kuću kojoj nedostaje sanitarni čvor - objašnjava Marija (25) pokazujući mjesto na kojem je suprug Ermin (23) već iskopao zemlju za temelje i nadogradnju. Marija priča kako su je roditelji, Zagrepčanin i Albanka s Kosova, natjerali da se uda za muškarca kojeg su joj odabrali kada je imala samo 14 godina. On ju je odveo u Italiju, no brzo su se razveli. Vratila se u Zagreb i počela je raditi kao pomoćna kuharica, iako nije završila nikakve škole.

- Upoznala sam Ermina. On živi u BiH, ali ovdje radi na crno. Zaljubili smo se i oženili - nastavlja ona. Otac joj je darovao komadić zemlje na kojoj su počeli graditi dom. Marija je ostala trudna, no imala je spontani pobačaj. Ubrzo je dobila otkaz.

- Opet sam ostala trudna, no nisam htjela pobaciti jer mi je teško pao onaj spontani od prije. I tada je moj muž dobio otkaz. Morao se vratiti u BiH i do danas nije uspio urediti papire. Ja sam ostala ovdje s djecom - opisuje Marija svoju tešku situaciju. Preživljava od 1600 kuna rodiljne naknade, a sva vrata na koja je kucala, kaže, za nju su čvrsto zatvorena.

Treba joj građevinski materijal, odjeća, hrana i školski pribor

Marija moli dobre ljude da joj daruju građevinski materijal, a ona i suprug će sami sagraditi što im nedostaje. Sin školarac je dobio besplatne knjige, ali ona mu ne može kupiti školski pribor. Fali joj i odjeće i hrane. Njezin broj telefona je 097/7519322, a pomoći joj možete i uplatom na žiroračun udruge Svjetlo života 2340009-1110292717 uz naznaku “za obitelj Avdo”. IBAN: HR63 2340 0091 110292717 u Privrednoj banci Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)