To je to što me zanima!

Na listi najtraženijih bjegunaca Europola su i četvorica Hrvata

Na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca, među njih više od 50, su i četvorica Hrvata
Vidi originalni članak

Tijekom kampanje Europske mreže timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST), koju podupire Europol, provedene od rujna 2022. do siječnja ove godine, uspješno je riješeno 14 slučajeva povezanih s bjeguncima, izvijestilo je u srijedu Ravnateljstvo policije.

Na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca, među njih više od 50, su i četvorica Hrvata. Jedan od njih, Tomislav Šoljić (37) je označen i kao opasan. 

NAJUSPJEŠNIJA KAMPANJA Otkriveno 14 najtraženijih bjegunaca u EU tijekom kampanje ENFAST-a i Europola

Traži ga se zbog sumnje na organizirani kriminal i kriminalne radnje u sklopu kriminalne organizacije, utaje poreza ili carine te zbog sumnje na poticanje i pomaganje u kriminalu. 

- Mogao bi biti opasan, nasilan i/ili naoružan - stoji na stranici Europola. 

Europol traži i Milana Nikolića (46) i to zbog ubojstva. Osuđen je na 15 godina zatvora. 

- Milan Nikolić je 2005. godine u Podgori počinio ubojstvo i u bijegu je od 2011. godine. Mogao bi biti opasan, nasilan i/ili naoružan - navode iz Europola. 

Marko Nikolić (59) tražen je zbog ubojstava počinjenih 2000. i 2001. od kad je u bijegu. I za njega Europol navodi da je opasan i potencijalno naoružan. 

Na Europolovoj listi je i Manuel Vulić (36) zbog počinjenja kriminalnog djela u sklopu kriminalne organizacije, ilegalne proizvodnje i trgovine drogom, nedopuštenog posjedovanja i nabave oružja i eksploziva i nasilnog ubojstva. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Medenko 26.01.2023.

    Citava balkanska mafija posjeduje HR- Putovnice kao i djeca iz Konga koja jos nisu ni usvojena a posjeduju HR-Putvnice.Sve je korumpirano u Hrvatskoj, pogotovo sudstvo a policija smrce kokain

  • Heroj Oluje 26.01.2023.

    Kako se uporno ovo podmeće Hrvat a radi se o srpskim ili bosanskim državljanima sa kupljenim putovnicama !!

  • Dr. Mile Budak 26.01.2023.

    Hrvati uvijek pri vrhu 👍👍👍👍👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare