To je to što me zanima!

Na Maratonu lađa greške u proceduri i potonuće broda

Iako se zna da pobjednička ekipa Staševice nije uspjela srušiti dosadašnji rekord od 2.06 sati, zbog greške nije poznato vrijeme njihove plovidbe
Vidi originalni članak

Na 11. neretvanskom Maratonu lađa ekipa Staševice je prva odveslala relaciju od 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča. Iako se zna da prvoplasirana ekipa nije uspjela srušiti dosadašnji rekord od 2 sata i 6 minuta, nije poznato vrijeme njihove plovidbe jer je, kako je rekao predsjednik Udruge lađara Marko Marušić, došlo do proceduralne greške. Ulazak lađa u pločansku luku popratile su ovacije nekoliko tisuća građana uz zvukove crkvenih zvona. Ovu kulturno-sportsku manifestaciju koja se vesla druge kolovoške subote, na kojoj su ove godine snage odmjeravale 33 posade u tradicionalnim neretvanskim lađama, pratile su i osobe iz javnog života. Na brodovima koji su slijedili lađe tako su se našli predsjednik Sabora Luka Bebić, političari Tonino Picula, Ingrid Antičević-Marinović, Slaven Letica, Ljubo Jurčić, košarkaški trener Petar Skansi, doktorica Nela Sršen i general Ante Kotromanović. Prije utrke sve natjecatelje i njihove navijače pozdravio je kapetan bojnog broda Predrag Stipanović, osobni izaslanik predsjednika RH Stjepana Mesića.  Neretvanskim lađarima u goste su stigli i veslači iz Bjelovara, Korčule, Siska, Zagreba i Italije. Pod motom “kraljice dolaze zadnje” natjecala se i jedina ženska ekipa iz Metkovića. Ukupno 396 veslača s 33 bubnjara i 198 zamjena nakon natjecateljskog dijela, zabavljalo se na rivi u Pločama uz Vinka Cocu i grupu T.B.F. Prvoplasiranima je dodijeljen prijelazni Domagojev štit, a osvojili su i novčanu nagradu od 60.000 kuna. Druga je na cilj stigla posada Baćine, a treći je Rogotin.
Rano ujutro izletnički brod Trpanj, koji je trebao pratiti natjecatelje utrke, udario je o kamenu rivu u metkovskoj luci i potonuo. Više pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare