To je to što me zanima!

Na Marjanu će ipak stajati križ, žele da je gotov 1. studenog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Križ na Marjanu biti će istih dimenzija kakve je imao i onaj križ postavljen na tom mjestu 1900. Troškove izrade, postavljanja i održavanja križa snosit će grad Split
Vidi originalni članak

Nakon homofobnih ispada i prepirke na početku splitskog Gradskog vijeća na sjednici su poslijepodne odlučili kako će se križ na Marjanu ipak napraviti. Za odluku o postavljanju križa glasalo je 14 vijećnika, jedan je bio suzdržan, a šest vijećnika SDP-a i HNS-a napustili su Vijećnicu nakon homofobnog ispada Luke Podruga.

Križ na Marjanu biti će istih dimenzija kakve je imao i onaj križ postavljen na tom mjestu 1900., a kojeg je srušila austrougarska vojska 1917. godine. Veliki križ biti će visok 21,6, a širok 10,10 metara. Troškove izrade, postavljanja i održavanja križa snosit će grad Split.

Na sjednici Gradskog vijeća prihvatili su i prijedlog zastupnika Podruga da se križ počne žurno postavljati kako bi ga se moglo blagosloviti na blagdan Svih Svetih.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • nefretit 19.07.2012.

    Mrtvima se uvijek postavljaju križevi iznad groba ...a i datum je za to prigodan

  • Larry Sleaze 19.07.2012.

    na referendumu bi bolje prošli gej brakovi i usvajanje djece nego ova gluparija s križem na Marjanu, ali tko vas pita stoko!! ?????? Birali ste!!!!

  • Larry Sleaze 19.07.2012.

    Podržavam ako bude fancy restoran na vrhu, rotirajući!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare