To je to što me zanima!

Na meti aktivista i 'Djevojka s bisernom naušnicom'. Ovaj je zalijepio svoju glavu za sliku

Do najnovijeg prosvjeda došlo je dva tjedna nakon što su aktivisti bacili juhu na "Suncokrete" Vincenta van Gogha u londonskoj Nacionalnoj galeriji. I ta je slika bila zaštićena staklom
Vidi originalni članak

Klimatski aktivist zalijepio je u četvrtak glavu za slavnu sliku "Djevojku s bisernom naušnicom" u muzeju u Den Haagu, ali remek-djelo nije oštećeno, objavilo je osoblje muzeja.

Pogledajte video:

Drugi aktivist zalijepio je ruku za zid pored slike nizozemskog majstora Jana Vermeera iz 1665. i bacio na nju nepoznatu tekućinu, izvijestio je muzej Mauritshuis.

Videosnimke na društvenim mrežama prikazuju dvojicu muškaraca uz slavni portret, odjevene u majice na kojima piše "Just Stop Oil" (Zaustavite naftu).

'LJUDI UMIRU' Nova 'akcija' klimatskih aktivista u Njemačkoj: Zalili Monetovu sliku pire krumpirom

"Policija je dobila dojavu i uhitila troje ljudi. Stanje slike analizira naš restaurator. Nasreću, remek-djelo je bilo zaštićeno staklom i nije oštećeno", kažu u muzeju.

Do najnovijeg prosvjeda došlo je dva tjedna nakon što su aktivisti bacili juhu na "Suncokrete" Vincenta van Gogha u londonskoj Nacionalnoj galeriji. I ta je slika bila zaštićena staklom.

LONDON Aktivisti koji su juhom zalili Van Goghovu sliku, sada su napali zastupništvo Aston Martina

Na snimci koju je nizozemski muzej objavio u četvrtak, jedan od muškaraca kaže: "Kako se osjećate kada vidite da se nešto predivno i neprocjenjivo uništava pred vašim očima? To je isti osjećaj kada vidite kako se uništava naš planet".

Nizozemska policija je objavila da je u muzeju uhitila troje ljudi, ali pojedinosti nije navela.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • infoanaliza 28.10.2022.

    Pa nije usrana slika vrijednija od čovjeka. Čovjeka treba zaštititi od materijalista i vlasti koji sve gledaju kroz pare, a koji uništavaju prirodu, jer će uskoro doći kraj opstanku. Uskoro će gradovi u sela biti pod vodom i na udaru razornih potresa. A onda ćete kukati što niste izašli na ulice prije i protestirali da se nešto učini. Bez velikih nasilnih protesta,  vlast vas neće shvatiti ozbiljno. To je jedini način utjecaja na vlast.

  • Snoopy9 27.10.2022.

    Ovo nema nikakve veze s borbom za ocuvanjem okolisa ovo su cisti ludaci i divljaci koji unistavaju umjetnicka remek djela. Nek idu prosvjedovat pred multinacionalne kompanije koji su najveci zagadivaci okolisa, a ne u muzeje unistavat slike.

  • 27.10.2022.

    Što su aktivistice napravile za klimatske promjene osim gl

Komentiraj...
Vidi sve komentare