To je to što me zanima!

Na najduljem suđenju u Haagu počinju iznositi završne riječi

Suđenje šestorici bivših političkih i vojnih čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata je najdulje u povijesti Haškog suda. Presudu neće donijeti za manje od godine dana
Vidi originalni članak

Tužitelji i obrana će u ponedjeljak na sudu u Haagu početi iznositi završne riječi na suđenju šestorici bivših političkih i vojnih čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata. 

Bivši čelnici Herceg Bosne - premijer Jadranko Prlić, ministar obrane Bruno Stojić, zapovjednici HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković, zapovjednik vojne policije HVO-a Valentin Ćorić te šef komisije za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić optuženi su za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu protjerivanja muslimansko-bošnjačkog stanovništva iz dijelova BIH, piše HRT

Tužtelji su navodno za njih tražili drastične kazne, odnosno ukupno 240 godina zatvora. Sudi im se od 2004. godine. To je zbog odgoda, svađa, ali i neslaganja najdugotranije suđenje u povijesti Haškog suda. Prvostupanjska presuda vjerojatno neće biti donesena za manje od godinu dana. 

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • x-BOX 07.02.2011.

    eo ja sam Bosnjak ,aj mi reci ko je oslobodjen molim te,a da je po tebi bio kriv.?

  • wwww 07.02.2011.

    Čisto politički proces,ljudima je uništen život samo što su branili sebe,svoju obitelj i svoju kuću po ovome se vidi koliko su Muslimani lobirali kod Amerikanaca da su oni žrtve a u biti istina je sasvim drugačija,to da su Muslimani iz Srpskih područja,došli u Srednju Bosnu,tu su ih Hrvati primili kao izbjeglice,nedugo zatim oni osnivaju svoje brigade i tako započinje Muslimansko-Hrvatski sukob,to se tad proširiva u Bugojnu,Kreševu,Uskoplju,Jablanici,Mostaru,Stocu.Muslimanska parola je bila ako nismo bili spremni za Srbe,spremni smo za Hrvate a svijet,poglavito glupi Amerikanci i dalje vide Muslimane kao žrtve,jer oni tada nisu shvatali da je BiH države tri naroda i da svaki od naroda ima pravo na svoj dio,oni su tada mislili da jedan narod živi u BiH a prentenzije prema tome narodu prave,Srbija i Hrvatska i zato se ovim herojima ovoliko sudi,i zato su napisane mase i mase stranica a biti sve se ovo svodi na političkoj bazi i izgleda po njima ne smiješ sebe niti braniti,jednostavno pustit ih da te ubije!

  • FENIX 72 07.02.2011.

    Lijepo se vidi po broju komentara,koliko je Hrvatima stalo!Bitno da se komentiraju vijesti ko je koga j..o !

Komentiraj...
Vidi sve komentare