To je to što me zanima!

Na Nedjeljnom turopoljskom ručku kušajte prave delicije

Velika Gorica i Turopolje već četrnaest godina zaredom u listopadu žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela te brojnih tradicionalnih delicija...
Vidi originalni članak

Na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici ove nedjelje u organizaciji Turističke zajednice grada Velike Gorice, Udruženja obrtnika te uz podršku Grada Velike Gorice i zagrebačke županije, održava se Nedjeljni turopoljski ručak u sklopu 14. Gastro Turopolja.

Na manifestaciji će se moći razgledati izložba  jabuka koja počinje u 11.30 sati, a nakon svečanog otvorenja u 12.30 sati, poručili su organizatori, slijedi kušanje jela uz bogati kulturno-zabavni program. 

Osim specijaliteta velikogoričkih ugostitelja, ove će se godine moći kušati i mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova, a učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica će se uz tehničku pomoć Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice te DVD-ova natjecati u pripremi Turopoljske kotlovine. 

U sklopu manifestacije održavaju se i Velikogorički dani meda, radionica dječjeg vrtića Ciciban pod nazivom Mali poduzetnik, te kulinarski show uz voditelje Davora Dretara Dreleta i Tomislava Špičeka.

Ulaznice, točnije kuponi za konzumaciju, prodavat će se u drvenim kućicama po cijeni od dvadeset kuna za porciju hrane, pet kuna za slasticu te deset kuna za vino. 

Svi posjetitelji mogu kući ponijeti i nešto za uspomenu jer će se na 14. Gastro Turopolju predstaviti i obrtnici tradicijskih proizvoda te proizvođači eko namirnica.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dobronamjeran 17.10.2015.

    Dobar tek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare