Obavijesti

News

Komentari 1

Na Nedjeljnom turopoljskom ručku kušajte prave delicije

Velika Gorica i Turopolje već četrnaest godina zaredom u listopadu žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela te brojnih tradicionalnih delicija...

VIDEO

Na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici ove nedjelje u organizaciji Turističke zajednice grada Velike Gorice, Udruženja obrtnika te uz podršku Grada Velike Gorice i zagrebačke županije, održava se Nedjeljni turopoljski ručak u sklopu 14. Gastro Turopolja.

Na manifestaciji će se moći razgledati izložba  jabuka koja počinje u 11.30 sati, a nakon svečanog otvorenja u 12.30 sati, poručili su organizatori, slijedi kušanje jela uz bogati kulturno-zabavni program. 

Osim specijaliteta velikogoričkih ugostitelja, ove će se godine moći kušati i mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova, a učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica će se uz tehničku pomoć Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice te DVD-ova natjecati u pripremi Turopoljske kotlovine. 

U sklopu manifestacije održavaju se i Velikogorički dani meda, radionica dječjeg vrtića Ciciban pod nazivom Mali poduzetnik, te kulinarski show uz voditelje Davora Dretara Dreleta i Tomislava Špičeka.

Ulaznice, točnije kuponi za konzumaciju, prodavat će se u drvenim kućicama po cijeni od dvadeset kuna za porciju hrane, pet kuna za slasticu te deset kuna za vino. 

Svi posjetitelji mogu kući ponijeti i nešto za uspomenu jer će se na 14. Gastro Turopolju predstaviti i obrtnici tradicijskih proizvoda te proizvođači eko namirnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.