To je to što me zanima!

Na otočić Mrduju nasukao se turski brod pun žitarica

Na teretnom brodu je 13 članova posade, a nitko nije ozlijeđen. Nije poznato zbog čega se nasukao brod pun žita. Odsukali su u nedjelju navečer
Vidi originalni članak

Turski brod s 13 članova posade koji je prevozio pšenicu i kukuruz nasukao se iza ponoći na istočnu stranu Mrduje, otočića između Brača i Šolte. Odsukali su ga u noći na ponedjeljak i oteglili u Split.  Teretnjak Murat Hacibekiroglu III uočila je u nedjelju oko 7.10 sati posada trajekta Petar Hektorović koji je plovio s Visa za Split. U nasukavanju nitko nije ozlijeđen i nema vidljivih onečišćenja mora.
- Vidjeli smo da je nasukan prilikom dolaska u Splitska vrata. Brod se iza Mrduje sidrio zbog jakog juga, tamo je inače, sidrište za brodove kad je loše vrijeme. Sidro nije bilo u moru kako smo  vidjeli, pa pretpostavljam da su se nasukali kad su krenuli na plovidbu. Teško je reći što je bilo, vjerojatno loša procjena. Obavijestili smo kapetaniju, a brod je nagnut na jednu stranu i trebati će truda da se odsuka - doznajemo od posade s Petra Hektorovića.
Brod je u petak oko podne isplovilo iz Sjeverne luke Split prema luci Bari u Italiji. Ukrcao je 1429 tona pšenice i 1587 tona kukuruza, no, s teretom se morao zaustaviti zbog jakog juga na sidrištu između Milne na Braču i Mrduje, te se nasukao po polasku za Italiju.
- Nakon dojave do turskog broda prvo je pošao lučki kapetan iz Milne izviditi situaciju. Potvrdio je da je brod nasukan pramcem neka dva metra na obalu i nema prodora mora. Oko 9 sati tamo su plovilom Pojišan krenuli inspektori Lučke kapetnije kako bi utvrdili razloge ove pomorske nesreće - kazala je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Brod je dug 84 metara, a svi članovi posade su turski državljani.

NA BRODU TRAŽILI ŽITO IZ ĐAKOVŠTINE
Murat Hacibekiroglu III u petak su u Splitu provjeravali zbog sumnje  da je žito s broda pokradeno iz Đakovštine. No, pregledom dokumentacije i tereta otklonjene su sumnje, te je nastavio plovidbu.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Renoar 07.02.2010.

    pilot je trebao brod izvesti iz akvatorija splitske lučke kapetanije ali se dasa iskrca ranije da stigne doma na pašta šutu. a turci skontali da mogu pičit kad ono: mrdujica. jel se žito skvasilo il\' ga je alah sačuvao?

  • korijenizdva 07.02.2010.

    Kad Mrduju nemoš falit da si pijan ko majka, al izgleda njih opile pare od one pšenice iz Džakovištine :S

  • baran 07.02.2010.

    Tako to ide u državi Hrvatskoj. Kupili Turci žito u Pločama po jeftinijoj cijeni od jednog dobavljača, a onda ga prevezu do Splita i prodaju drugom po znatno većoj cijeni, s carinskim deklaracijama kao da je dovezeno iz Kalifornije! Dobro nasukali se od sreće kako su nas zaje...! Šverc na sve strane...morat ćemo dovesti Interpol da po Hrvatskoj razrješi sve malverzacije, od Podravke, INE, HAC-a pa nadalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare