To je to što me zanima!

Na poštu HZZO potroši 36 milijuna kuna na godinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
RASTROŠNA BIROKRACIJA: U HZZO-u smatraju da je svota od tri milijuna kuna na mjesec za kuverte i markice nužan i opravdan trošak
Vidi originalni članak

Ti golemi iznosi apsolutno su neopravdani. Za mnogo manje novca mogu se zaposliti kuriri koji raznose poštu, a osim toga, u 21. stoljeću smo. Postoji i elektroničko urudžbiranje, e-pošta... Većina pošte nije hitna pa ju svi mi liječnici možemo pokupiti u HZZO-u jer ionako tamo dolazimo redovito, kaže dr. Mario Malnar, čelnik Koordinacije hrvatske obiteljske medicine.
On je nakon inzistiranja i opetovanog traženja od HZZO-a dobio službeni dopis u kojem stoji da je HZZO na korespondiranje u siječnju ove godine potrošio 2,8 milijuna kuna, a u veljači tri milijuna. Po tome će ukupna potrošnja za cijelu godinu biti oko 36 milijuna kuna samo za slanje pošte. Međutim, u HZZO-u ovu brojku smatraju potpuno opravdanom jer, kažu, moraju komunicirati sa 4,36 milijuna osiguranika i poslovnim partnerima. Ističu da poslovna korespondencija predstavlja nužne troškove za poslovanje HZZO-a.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ImamNesZaRec 08.05.2009.

    Ja vjerujem ali ionako imaju svoj call centar. Pa kaj nisu mogli zaposliti malo vise ljudi i sve obavijesti obaviti putem telefona. Onima koje nisu uspjeli dobiti, posalju postom. Tu bi se bar u pola skresao trosak.

  • verudela 07.05.2009.

    HZZO = država, HP isto tako, znači prelijevanje iz džepa u džep, tata daje mami, mama daje sinu, sin vrati tati.....bla-bla a ono malo što i zaista treba slati poštom,ono nikako ne može toliko koštati! Evo nudim se da za 10% toga iznosa ja preuzmem dilanje sve te njihove pošte! Javiti ću vam ako dobijem ponudu.

  • drug Tito_1 07.05.2009.

    a ko bere između pinku???...npr 5%?.....hm hm...

Komentiraj...
Vidi sve komentare