To je to što me zanima!

Na psihijatriji smatrali da manijaka ne treba zatvoriti

Antonio H. (32) su priveli istražnom sucu zbog pokušaja ubojstva i pritvorili ga. Na klinici kažu da je Antonio tražio savjete i da oni nisu ništa krivi
Vidi originalni članak

Dvomjesečna beba koju je sumanuti Antonio H. (32) u subotu iščupao iz kolica i bacio na tlo i dalje je u teškom stanju. Stabilno je zahvaljujući naporima liječnika dječje intenzivne koji je drže u induciranoj komi, daju joj lijekove i infuzije. Manijaka su priveli istražnom sucu zbog pokušaja ubojstva i pritvorili ga. Sudac je naložio istragu uz obvezno psihijatrijsko vještačenje. Majka nasilnika za tragediju je optužila bolnicu jer ga nisu hospitalizirali dva dana prije napada kada je to tražio. Kao razlog majka navodi to što nije imao zdravstvenu iskaznicu. Predstojnik psihijatrijske klinike dr. Goran Dodig kaže da nikad nisu odbili rastrojenog pacijenta bez uputnice ili zdravstvene. Antonio je došao na kliniku u četvrtak ujutro i sat vremena pričao s liječnikom. Nije tražio hospitalizaciju, nego rješavanje socijalnih problema. Naručen je i sljedećeg dana te je liječnik opet odradio jednosatnu seansu. Ni tada nije zaključio da je problematičnom i nasilnom pacijentu potrebno bolničko liječenje. Domagoj Štimac, psihijatar Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, rekao je da svaki psihijatar može odrediti je li pacijenta potrebno zadržati. Antonio je više od 10 puta prijavljivan zbog posjedovanja i proizvodnje opijata. Počinio je više teških krađa. Triput je prijavljen zbog obiteljskog nasilja. Pokušao se ubiti te je bježao sa psihijatrije.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • slama 21.04.2009.

    pa sličnih vani ima miljon,kaj da ih sad sve smjestimo u hotel na račun hzzo-a.droxaju se sami su si krivi,bolje lovu,ak je ima, dati nekome tko ima realne šanse da ozdravi .

  • theviper 21.04.2009.

    problem je sta nemamo dovoljno strucnog osoblja kojemu je stalo do onog sto radi. i to ne samo u ovom slucaju, nego u svim sektorima poslovanja. u dvije seanse nije zakljucio da treba hospitalizaciju....kao sto vidimo bio je u krivu. mogu samo zamislit kako su te seanse izgledale. Sjednite i popijte kavu, sestra ce vam donijeti sendvich, a kad pojedete, otidite jer ja imam stvarnog posla( citaj: listanje tiskovina i odlazak u setnju po suncu) sramite se.

  • user_31290 21.04.2009.

    Ma katastrofa! Trebalo bi napraviti evaluaciju dali je možda sposoban sjediti u saborskoj fotelji ili kakvom nadzornom odboru?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare