To je to što me zanima!

Na rekonstrukciji ubojstva čuvalo ga pet policajaca

Elvis Šopić (22) je u Korlatu kod Benkovca ubio zadarskog taksista Igora Ćustića (30). Godinu i pol nakon ubojstva je napravljena rekonstrukcija
Vidi originalni članak

Rekonstrukcija ubojstva zadarskoga taksista Igora Ćustića (30) napravljena je nakon godinu i pol od njegove smrti. Na mjesto zločina u Korlatu pokraj Benkovca u ponedjeljak je po prvi puta u pratnji pravosudnih policajaca došao Elvis Šopić (22) iz Raštevića, koji je optužen za ubojstvo. Dvjestotinjak metara od glavne ceste Šopić je u djelomičnoj rekonstrukciji pokušao obraniti svoju verziju priče o tome kako je ubijen nesretni Ćustić. On je tijekom glavne rasprave tvrdio da je skraćena sačmarica, koju je nosio ispod zimske jakne, opalila slučajno, dok se u vozilu naguravao s pokojnim Ćustićem.
- Najprije me opsovao da sam četnik, a kad sam mu rekao da nisam i da vozi kako smo se dogovorili, uhvatio me za prsa. Tada je napipao kuburu i pitao što je to. Rekao sam mu da nije ništa, a on je onda izvukao cijev, dok sam ja držao za kundak. Nastavili smo se natezati i odjednom je puška opalila – ispričao je Šopić sudskom vijeću u srpnju ove godine. Istu verziju je ponovio i tijekom rekonstrukcije, koja je trajala gotovo dva sata. Sudski vještak balističar Rade Stojadinović ne isključuje takvu mogućnost.
- Za desetak dana, kada napišem nalaz i mišljenje temeljem današnje rekonstrukcije i ostalih spisa, moći ću reći što se zaista dogodilo – bio je kratak vještak Stojadinović. Na prvom pojavljivanju pred sudskim vijećem Šopić je priznao krivnju, ali ne kao u optužnici. Tvrdio je da je puška opalila jednom, dok tužiteljstvo navodi da je nesretnog pokojnika ubio s dva metka u čelo i potom zapalio automobil. Šopić se brani da vozilo nije zapalio. Rekontrukciju na mjestu stravične tragedije iza policijske vrpce pratio je čitavo vrijeme Elvisov mlađi brat Denis.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pichlyk 14.09.2009.

    Lažljivac smrdljivi. Tako mlad, a ružan do bola.... Izgleda kao karikatura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare