To je to što me zanima!

Na ruci ženi 'uzgojili' nos pa ga transplantirali na lice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon pet godina s gazom koja joj je štitila lice Brandy (24) iz Gvajane su u utorak liječnici u New Yorku presadili nos koji su joj napravili na zglobu
Vidi originalni članak

Brandy Elias (24) iz Gvajane se slučajno zatekla na cesti 2004. tijekom pucnajve. Dok je bila u autu, metak ju je pogodio u lice i smrskao joj dio obraza i nos. Zahvaljujući zakladi stigla je u SAD na operaciju kojom će joj besplatno nakon pet godina i 20 teških operacija ugraditi novi nos.
- Znam da će liječnici napraviti dobar posao. Nervozna sam, ali jako uzbuđena - rekla je djevojka prije operacije. Njen kum Robert Bowden čitao je o besplatnom programu Face to Face (Licem u lice) za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju. Lani se Brandy preselila u SAD. Liječnici su prije transplantacije kroz tri operacije na njenom zapešću 'uzgojili' novi nos koristeći kožu, krv i hrskavicu iz njene podlaktice. Nakon toga su ga u utorak transplantirali djevojci na lice. Kako donosi Fox News operacija je bila uspješna i djevojka se ovih dana oporavlja. Liječnici su rekli da bi trebala opet moći disati kroz nos i da bi joj se trebao vratiti osjet mirisa. Brandy je dodala i kako je uzbuđena što će napokon skinuti gazu kojom je štitila nosnu šupljinu toliko dugo, no da se boji kako bi joj mogla nedostajati.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Hrco Kukac 31.07.2009.

    Kad ovo vide ekipa iz LET3, mislim da će si uzgajati penise po čelu, u stilu njihove pjesme \" k..cem u čelo ! \"

  • dssddssdsfggdsw 31.07.2009.

    Jos kad bi mogli transplantirat malo mozga nasoj vladi.

  • alo_mačko 30.07.2009.

    kirurzi su web dizajneri ali na živim ljudskim bićima :) svaka im čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare