To je to što me zanima!

Na slobodi: Medak izašao iz pritvora deset kila lakši

Ivan Medak, Ivan Tomašković i Jozo Bazina šutke su u četvrtak poslijepodne izašli iz pritvora. Njih trojica su osumnjičeni za nesreću nagibnog vlaka
Vidi originalni članak

Istražni sudac u četvrtak je oko 14 sati iz pritvora pustio osumnjičene za željezničku nesreću u Rudinama.
Ivan Medak, bivši šef HŽ Infrastrukture, Ivan Tomašković, direktor tvrtke Intrade, te njegov punac Jozo Bazina branit će se sa slobode. Iz pritvora su ih pustili jer su saslušani svi svjedoci pa osumnjičeni više ne mogu utjecati na njih. Medak i Bazina šutke su gledali u pod, a Tomašković se skrivao iza sunčanih naočala. U Medakovo ime govorio je njegov odvjetnik Siniša Štimac.
- Mom klijentu izuzetno je žao zbog svega što se dogodilo. Lakše mu je jer će se sada braniti sa slobode. On sada nastavlja svojim putem - rekao je kratko Medakov odvjetnik.
U četvrtak ujutro svjedočili su posljednji svjedoci, strojovođa Josip Palinić i kondukter Ivica Mišković. Njih dvojica sjećaju se svega do iskakanja vlaka. Palinić je rekao da je on pokrenuo sustav za kočenje, a Mišković povukao ručnu kočnicu.
- Bio sam u stražnjem dijelu, a nakon kobnog izlijetanja našao sam se u prednjem na podu. Bilo je stravično. Ljudi su vrištali, a vidio sam da su neki mrtvi - rekao je Mišković. Obojica su još u teškom psihičkom stanju. Imaju problema sa spavanjem, a piju tablete za smirenje. Strojovođa Palinić posjećuje i psihijatra.
Nagibni vlak je, pokazala je istraga, iskočio iz tračnica zbog retardanta kojim su prskali prugu. Retardant koji su nanijeli ilegalno je uvezen u Hrvatsku. Centar za kriminalističko vještačenje dokazao je da se retardant TG-300 u dodiru sa zagrijanom površinom pretvara u vosak.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • zlodi 04.09.2009.

    Pa cujte ljudi,koliko ovakvih slucaja ima a da se za njih nezna.

  • marcelina 04.09.2009.

    pa ovdje mi izgleda ko daje 30 kila smršavio a ne 10

  • danijel_ck 04.09.2009.

    Postavani novinari, Imam jednu zamolbu. Kako svi znamo da se ovoj bandi lopovskoj nista nece dogoditi, te da nece odgovarati za svoja lopovska djela, molio bih Vas da ih UZMETE NA ZUB. Pratite ih u stopu, provocirajte njih, njihove zene, djecu ( jer su u to bile cijele obitelji ukljucene), uzu i siru rodbinu. Pisite ruzne ali tocne stvari o njima SVAKI DAN. Ako nece odgovarati pred zakonom barem neka ne spavaju po noci, neka zavrse u bolnici i neka barem na taj nacin plate svoj lopovluk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare