Obavijesti

News

Komentari 22

Na slobodi: Medak izašao iz pritvora deset kila lakši

Na slobodi: Medak izašao iz pritvora deset kila lakši
10

Ivan Medak, Ivan Tomašković i Jozo Bazina šutke su u četvrtak poslijepodne izašli iz pritvora. Njih trojica su osumnjičeni za nesreću nagibnog vlaka

VIDEO

Istražni sudac u četvrtak je oko 14 sati iz pritvora pustio osumnjičene za željezničku nesreću u Rudinama.
Ivan Medak, bivši šef HŽ Infrastrukture, Ivan Tomašković, direktor tvrtke Intrade, te njegov punac Jozo Bazina branit će se sa slobode. Iz pritvora su ih pustili jer su saslušani svi svjedoci pa osumnjičeni više ne mogu utjecati na njih. Medak i Bazina šutke su gledali u pod, a Tomašković se skrivao iza sunčanih naočala. U Medakovo ime govorio je njegov odvjetnik Siniša Štimac.
- Mom klijentu izuzetno je žao zbog svega što se dogodilo. Lakše mu je jer će se sada braniti sa slobode. On sada nastavlja svojim putem - rekao je kratko Medakov odvjetnik.
U četvrtak ujutro svjedočili su posljednji svjedoci, strojovođa Josip Palinić i kondukter Ivica Mišković. Njih dvojica sjećaju se svega do iskakanja vlaka. Palinić je rekao da je on pokrenuo sustav za kočenje, a Mišković povukao ručnu kočnicu.
- Bio sam u stražnjem dijelu, a nakon kobnog izlijetanja našao sam se u prednjem na podu. Bilo je stravično. Ljudi su vrištali, a vidio sam da su neki mrtvi - rekao je Mišković. Obojica su još u teškom psihičkom stanju. Imaju problema sa spavanjem, a piju tablete za smirenje. Strojovođa Palinić posjećuje i psihijatra.
Nagibni vlak je, pokazala je istraga, iskočio iz tračnica zbog retardanta kojim su prskali prugu. Retardant koji su nanijeli ilegalno je uvezen u Hrvatsku. Centar za kriminalističko vještačenje dokazao je da se retardant TG-300 u dodiru sa zagrijanom površinom pretvara u vosak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...