To je to što me zanima!

Otvorene sve autoceste i Krčki most, snijega još ima u Lici, žuti alarm upaljen za dio Hrvatske

Na snazi je žuti meteoalarm za Sjevernu Dalmaciju, riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić zbog jakih udara bure, a za gospićku regiju zbog novog snježnog pokrivača
Vidi originalni članak

Nakon oborina koje su dominirale posljednjih dana, u nastavku tjedna ipak će doći do smirivanja vremena. 

UŽIVO: STANJE NA CESTAMA Kaos na cestama: Kamioni ne mogu u Sloveniju, pljuskovi i kiša rade probleme građanima

U unutrašnjosti će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju sa snijegom. Na Jadranu djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku malo kiše moguće je uglavnom na sjevernom Jadranu te na otvorenom moru i otocima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na moru umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 2 i 6, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 10 do 14 °C.

OTEŽAVA ŽIVOT GRAĐANIMA FOTO Snijeg je okovao Delnice

Na snazi je žuti meteoalarm za Sjevernu Dalmaciju, riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić zbog jakih udara bure, a za gospićku regiju zbog novog snježnog pokrivača. Za ostatak Hrvatske nema nikakvih meteo upozorenja.

 

Stanje na cestama

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -Paški most; -Krčki most; -Most dr. Franja Tuđmana u Dubovniku. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra.

Kolnici su mokri i skliski na većini cesta. Snijeg povremeno pada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, slab u Gorskom kotaru i Lici (ima razmočenog snijega na kolniku). Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar-DC3

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 24.01.2023.

    Ajde srecom prije nisu postajali ti meteoalarmi a zime su bile daleko opasnije i bura daleko jacs. Sijanje panike je izgleda u trendu.

  • Robert Plant 24.01.2023.

    Otvorene sve autoceste??? To samo u bananama od drzava ima da su stare ceste prohodnije, a nove se ponos i dika autoceste moraju zatvarati. Isto tako je i sa novim wow Masleničkim mostom za kojeg je stari mila majka.

  • 24.01.2023.

    Ja ga još nisam ugledala🤷🏼‍♀️

Komentiraj...
Vidi sve komentare