To je to što me zanima!

Meteoalarm zbog obilne kiše i opasnosti od poplava, na Kupi uveli izvanredne mjere obrane

U primorsko-goranskoj županiji uvedene su izvanredne mjere obrane od poplave na gornjem toku rijeke Kupe, kod mjesta Hrvatsko
Vidi originalni članak

Narančasti meteoalarm na snazi je za područje karlovačke, gospićke i kninske regije zbog obilne kiše i mogućih bujičnih i urbanih poplava, snijega te vrlo jake bure s udarima i do 110 kilometara na sat.

Sutra se očekuje većinom oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Mjestimice će biti obilne oborine.

U primorsko-goranskoj županiji uvedene su izvanredne mjere obrane od poplave na gornjem toku rijeke Kupe, kod mjesta Hrvatsko. U 19 sati zabilježen je vodostaj od 315 centimetara s tendencijom daljnjeg porasta, upozorili su iz civilne zaštite.

U drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu jačat će bura.

Jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu između 11 i 15 °C. Danju većinom od 5 do 9, a na moru između 14 i 18 °C.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lukicluka11 10.12.2022.

    Ma nema više opasnosti od poplava jer naša vodoprivreda koju masno plaćamo je očistila na vrijeme sve odvodne kanala, kanalčiće, grabe, jarke, i korita rijeka, marljivo su radili cijele godine pa i nasipe su podigli, još samo da ljudi očiste ispred svojih kuća i imanja grabe bilo bi sve OK.

Komentiraj...
Vidi sve komentare