To je to što me zanima!

Na snowboardu je poginuo mlađi brat Maksima Mrvice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bjelolasica: Slavko Mrvica (24) iz Šibenika pao je niz padinu zatvorenog skijališta i pri velikoj brzini udarao o stabla i zadobio smrtonosne ozljede
Vidi originalni članak

Slavko Mrvica (24), mlađi brat poznatoga hrvatskog pijanista Maksima Mrvice, poginuo je u utorak prijepodne na skijalištu Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica. Mladić je s dvojicom prijatelja iz škole na stazu došao oko 10 sati. Vozili su se žičarom, a Slavku je iznenada ispao snowboard.
- Otišao je potražiti snowboard zabranjenom padinom. No staza je bila ledena i poskliznuo se - rekao je Vinko Prizmić, pročelnik GSS-a. Na stazi Vrelo, koja je zatvorena za skijaše, zbog leda je Slavko velikom brzinom padao dvjestotinjak metara niz padinu. Udarao je o kamenje i stabla. Prijatelji i spasioci vidjeli su da je pao pa su dvojica spasioca došla do njega za manje od četiri minute. Iako je mladić razgovarao s njima, imao je teške ozljede glave i krvario je obilno na usta. Teško je disao i na mahove gubio svijest. Odmah su mu pružili prvu pomoć, a pozvali su i dodatnu ekipu u kojoj je bila liječnica. Nakon 40-ak minuta Slavku je stalo srce. Pokušali su ga reanimirati, no nažalost, nisu uspjeli. Umro je u 11.25. Prijatelji s kojima je došao na boardanje u teškom su stanju šoka pa su ih smjestili u naselje Bjelolasica. Maksim Mrvica nije želio razgovarati s novinarima. Braća poznatog pijanista su pomorci. Mlađi brat Slavko je plovio na teretnom brodu, a brat Stipe pomorac je na Jadrolinijinim brodovima na Jadranu, a o njima je na blogu pisao i poznati pijanist.
Pred kućom obitelji Mrvica na Šubićevcu okupila se mnogobrojna rodbina. Očiju crvenih od plakanja nisu bili u stanju pričati o pogibiji nesretnog Slavka.
Rekli su nam da je Slavko bio strastveni sportaš i snowboarder, a svojedobno je radio i kao instruktor raftinga. Studirao je na Pomorskom fakultetu u Rijeci i samo mu je jedan ispit preostao do kraja studija. Njegova prerana smrt šokirala je sve Šibenčane.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • real 18.02.2009.

    previse je smrti u ovim zimskim sportovima u zadnje vrijeme ... treba to zabraniti a ne zbog necijeg biznisa izlagati ljude riziku... a ne govorim o svakodnevnim ozlijedama koje se i ne objavljuju..

  • lacoste 18.02.2009.

    moja sućut kolegi borderu!!! naslov nije prikladan budući da mladić nije doživio nesreću pri samoj vožnji odnosno padu na stazi nego je hodao zatvorenom stazom, sama staza je zatvorena iz određenih razloga i stoga se trebao obratit ljudima koji su zaduženi za održavanje staze da mu pomognu dohvatit dasku a ne to obavljat na svoju ruku!!! sve u svemu žao mi mladića....

  • FusionRi 18.02.2009.

    Upoznao sam ga jednom dok je jos studirao u Rijeci na Pomorskom faxu.Simpatican je bio decko.Bas mi ga je zao. Nema zivot se preokrene naglavacke u sekundi.Sad si tu a sutra...

Komentiraj...
Vidi sve komentare