To je to što me zanima!

Na teritoriju Pakistana: Indija je napala militante u Kašmiru

Indija je optužila Pakistan da stoji iza bombaškog napada u kojem su poginuli njihovi vojnici te su tenzije eskalirale između dviju nacija koje posjeduju nuklearno oružje
Vidi originalni članak

Indija je počela zračne napade protiv militanata u Kašmiru nakon samoubilačkog bombaškog napada u kojem je poginulo 46 indijskih vojnika, javlja BBC.

Glavni zapovjednik vojnih snaga Indije u Kašmiru rekao je u ponedjeljak da je pakistanska obavještajna agencija Inter-Services Intelligence (ISI) bila upletena u bombaški napad na sigurnosni konvoj prošlog tjedna, za koji je odgovornost preuzela militantna skupina iz Pakistana.

Čak 46 pripadnika paravojnih snaga ubijeno je u samoubilačkom bombaškom napadu na cesti u Kašmiru u četvrtak. Odgovornost je preuzela skupina militanata iz Pakistana, Jaish-e-Mohammad (JeM).

Indija je optužila Pakistan da stoji iza napada te su tenzije eskalirale između dviju nacija koje posjeduju nuklearno oružje. Pakistan je osudio bombaški napad i negirao je upletenost, a danas je zatražio pomoć UN-a zbog sve lošije sigurnosne situacije.

General poručnik K. J. S. Dhillon rekao je novinarima da je vođa napada praćen, a da je cijeli napad orkestriran s pakistanske strane granice.

"Napad je koordinirao ISI s druge strane granice uz pomoć pakistanskih i JeM zapovjednika", rekao je Dhillon.

Dhillon nije predstavio dokaze koji potvrđuju njegove tvrdnje.

Rekao je da ne može biti specifičniji oko istrage napada i ulozi pakistanskih obavještajaca, osim što može navesti njihovu blisku suradnju s JeM-om.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 26.02.2019.

    "Divna" kombinacija ludih glava i 300-tinjak nuklearnih glava. . .

  • Akull 26.02.2019.

    Tko kuva kašu da mi je samo znat....

  • Velečasni 1 26.02.2019.

    Rađaju se, žive, umiru na blatnjavim ulicama kojim teku fekalije, bolesni, gladni, gdje starosna dob od 40g. označava starca-staricu, prljavi, gladni...ništa nemaju, ali oružje i to nuklearno-imaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare