To je to što me zanima!

Na Velebit stigla zima: Snježni pokrivač zabijelio je Zavižan

Temperatura je na Zavižanu oko nule i puše olujna bura. Odmah iza Zavižana najnižu temperaturu izmjerili su na Sljemenu. Tamo je u 13 sati bilo 4 stupnja
Vidi originalni članak

Oko podneva na Zavižanu pao je prvi ovojesenski snijeg. Ante Vukušić je za Večernji list kazao da je snijeg pao nakon kiše koja je padala cijelu noć i jutro. Zavižan je prekrio bljuzgav bijeli pokrivač. Temperatura je na Zavižanu oko ništice, puše lagana bura, a službeno mjerenje snježnog pokrivača bit će oko 20 sati.

Odmah iza Zavižana najnižu temperaturu izmjerili su na Sljemenu. Tamo je u 13 sati bilo 4 stupnja Celzijeva. Iako je oblačno najtoplije je u Makarskoj i Pločama gdje su izmjerili 25 stupnjeva. Iz Državno hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na jaku i olujnu buru koja puše na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Podno Velebita mogući su i orkanski udari. 

U petak će biti većinom oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji uz pljuskove i grmljavinu ponegdje i obilnijom. Na sjevernom Jadranu i u sjevernim predjelima unutrašnjosti oborine će u drugom dijelu dana uglavnom prestati.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • sssunshine 13.09.2012.

    Idila... :)) Uvijek je fora prvi snijeg...a onda polako dop....i jedva čekam sunce, toplo ljeto... :)))

  • JosipPavlić 13.09.2012.

    niti priroda nije više kaj je nekad bila , ljeto je a ono na velebitu snjeg, baš me zanima statistika kada je to bilo zadnji put

  • kafendžija 13.09.2012.

    ho ho hoouuuu Meeeerry Christmas :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare