To je to što me zanima!

'Čuo sam 'Upomoć, tonem' pa vidio dečka kako mlati rukama'

Nakon što se u subotu prevrnuo čamac na Visovačkom jezeru, troje mladih uspjelo je doplivati do obale, no četvrti iz obližnjeg sela je nestao . Potraga još traje...
Vidi originalni članak

Nastavlja se potraga za mladićem koji je nestao nakon što se u subotu poslijepodne prevrnuo čamac sa četvero mladih na Visovačkom jezeru u Nacionalnom parku Krka. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što se prevrnuo čamac, troje mladih je uspjelo doplivati do obale te im je pomoć pružena u šibenskoj bolnici, a za četvrtim mladićem je pokrenuta velika potraga. Pretraživali su obje obale nizvodno od Visovca, a zbog mraka je u subotu oko 22 sata prekinuta potraga.

Četvorica vršnjaka srednjoškolaca su se ukrcali u plastični čamac na vesla koji se prevrnuo. Kako je za HRT rekao fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako netko viče upomoć i ugledao mladića kako doziva svog prijatelja.

-  Čuo sam "Upomoć, tonem!". Pomislio sam da se netko zeza, ali krenuo sam i vidio dečka kako mlati rukama i viče "Šime, pomozi mu!". Krenuo sam brzo po brod i kad sam došao, već je potonuo. Samo sam našao dvije papuče i okrenut brod - rekao je fra Božo Duvnjak.

POGLEDAJTE VIDEO

U potragu koja se nastavila oko 7.30 sati uključeni su ronioci Specijalne jedinice policije Split, pet pripadnika HGSS-a, policija, vatrogasci DVD-a Skradin s brodom DVD-a Dubravice te rendžeri NP Krka sa svojim brodicama, koji pretražuju obale nizvodno od otočića Visovca, prenosi Šibenski portal.

ŠibenikIn piše da je nestao 16-godišnji mladić iz Laškovice.

PREVRNUO SE ČAMAC S DJECOM Troje u bolnici, jedan nestao, a potraga se obustavlja do jutra

Potraga je u subotu navečer prekinuta zbog mraka. 

Visovac je otočić u proširenom dijelu kanjona rijeke Krke šest kilometara uzvodno od Skradina. Jezero i obala obrasli su trskom i drugim gustim raslinjem, što uz mrak i niske temperature otežava potragu.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • max2017 25.03.2018.

    3 metra -četvorica..? pameti...mladosti.--neiskustvo.

  • Iskrivljena antena 25.03.2018.

    Nije mladost ludost kao što kažete nego su nesposobne škole tko normalan sa klincima ide bez pojasa na jezero i to opasno jer nije predviđeno za plivanje? da su imali pojas bio bi živ kada staviš pojas ne možeš potonuti da te kamenjem potapaju pa nisu pojasevi toliko skupi majku mu.

  • Nik Dubrovnik 25.03.2018.

    a sto radis na barci ako ne znas plivat

Komentiraj...
Vidi sve komentare