To je to što me zanima!

Na zastavi nacrtao srce, pa dobio novčanu kaznu

Mario A. (40) je u mjestu Kruševo na hrvatskoj zastavi nacrtao srce i napisao "volim". Pokraj nje je zavezao magarca. Dobio je prekršajnu prijavu
Vidi originalni članak

Moji roditelji su preko vikenda bili u mjestu Kruševo kraj Obrovca i naišli su na ovaj prizor. Bilo im je simpatično pa su slikali, rekao je naš čitatelj D.G.. No to očito nije bilo simpatično policiji koja je protiv vlasnika zastave i magarca podnijela prekršajnu prijavu. Naime, Mario A. (40) zastavu je izvjesio na jednom stijegu na otvorenom prostoru i na njoj je napisao "volim" i nacrtao srce. Pokraj nje je zavezao magarca. Time se ogriješio o članak 5. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske prema kojem je zabranjeno javno isticati dotrajale, neuredne, poderane ili na druge načine oštećene grb i zastavu RH. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kgrilec 22.10.2008.

    Dogodilo se to u mjestu Ribnica.Karinski zaljev.

  • 25sat 16.10.2008.

    kaznu, nego što. jedno je ponositi se svojom zastavom i gradom, a drugo ismijavati je. nek ismijava onu zastavu duginih boja !!

  • piria 15.10.2008.

    Zašto će on dobiti kaznu, a to isto rade i navijači kada na hrvatskoj trobojnici ispisuju mjesta i gradove iz kojih dolaze, odnosno imena navijačkih skupina. Zar nismo svi isti pred Zakonom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare