To je to što me zanima!

Na zidu u Branimirovoj napravio prvi 3D grafit

Krešimir Buden poznati zid grafita u Branimirovoj ulici u Zagrebu u nedjelju obogatio je originalnom instalacijom. Kaže, riječ je o prvom 3D grafitu
Vidi originalni članak

Dizajner Krešimir Buden u nedjelju je na poznati zid grafita u Branimirovoj ulici u Zagrebu postavio prvu 3D instalaciju. Dugačka je četiri i visoka dva metra. Napravljena je od vrste stiropornih ploča, poliuretana, koje su potom rezane, lijepljene i oblikovane. Uređenje zida organiziran je od strane Muzeja urbane umjetnosti u Zagrebu.
- Dugo mi je bila želja napraviti nešto novo, još neviđeno. Istraživao sam i radio skulpture, ubrzo sam došao na ideju trodimenzionalnog grafita - rekao nam je Krešimir koji u posljednjih deset dana svoje slobodno vrijeme provodio u izradi grafita. U izgradnji, transportu i instalaciji pomogli su mu prijatelji.
- Dovršio sam je doma sa prijateljem Zlatanom Blaževićem, zatim smo je kombijem prevezli do grada, šarafima pričvrstili na zid i bojali, pri čemu je pomogao i prijatelj Bruno. Zahvalan sam im do neba - dodao je Krešimir. Grafit predstavlja stilizirani broj dva i strelicu, što je klasični grafitni element. Broj dva proizašao je iz Krešinog nadimka 2fast. Obojan je crvenom fasadnom bojom kako bi se naglasile linije i dinamičnost. Kako autor kaže, grafitu su se divili svi, i djeca i bake.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • brzizestok 11.05.2010.

    bravo majstore, sva čast !

  • HUMI 11.05.2010.

    Prva liga...

  • user_46027 11.05.2010.

    Što prije taj 3d grafit treba demolirati, po mogućnosti zapaliti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare