To je to što me zanima!

Načelnik Kozlevac: Tijekom dana nisu zabilježeni incidenti

Neslužbeno se doznaje da su zasad dvije hrvatske ribarice za sutra ujutro najavile isplovljavanje na područje Savudrijske vale koje Slovenci smatraju svojim teritorijalnim vodama
Vidi originalni članak

Tijekom današnjeg dana nisu zabilježene izvanredne situacije ni izgredi u Savudrijskoj vali, nego uobičajene povrede crte razgraničenja od slovenskih plovila, potvrdio je novinarima u petak navečer u Savudriji načelnik sektora za granicu istarske Policijske uprave Loris Kozlevac. 

"Hrvatska policija svakodnevno svojim plovilima nadzire i štiti granicu na moru u Savudrijskoj vali, pa tako i danas", rekao je Kozlevac. Tijekom petka nisu zabilježene izvanredne situacije ni incidenti, nego uobičajene povrede crte razgraničenja od slovenskih patrolnih plovila.

Njihov broj i intenzitet ne odstupa od uobičajenoga, rekao je načelnik Kozlevac. Dodao je da je hrvatska policija postupala uobičajeno te da su hrvatski policijski brodovi bili uz hrvatske ribarice, a slovenske brodove koji su ušli u teritorijalne vode Republike Hrvatske upozorili su da su u hrvatskome teritorijalnom moru.

"Nakon izdanog upozorenja slovenski brodovi napustili su teritorijalne vode Republike Hrvatske, a hrvatske ribarice i hrvatska policija ostali su na istoj poziciji, u našim teritorijalnim vodama. Policija će i dalje provoditi iste mjere i svojim plovilima štititi državnu granicu i hrvatske ribare", istaknuo je u izjavi za novinare načelnik sektora za granicu istarske Policijske uprave Loris Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje da su zasad dvije hrvatske ribarice za sutra ujutro najavile isplovljavanje na područje Savudrijske vale koje Slovenci smatraju svojim teritorijalnim vodama. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • jozabroz 31.12.2017.

    i sad,kako vidim slovenci bi mogli nasim ribarima naplacivat kazne za ribarenje i s tom sitnom ucjenom misle nesto dobit?? to je samo dokaz da je tu interes samo erjavca i njegove tajnice,,nikog drugog,jer po tom principu i hrvatska moze trazit naplatu dugova,, ko prvo isplata odmah ali odmah duga ljubljanske banke a kao drugo, naplata za nezakonito koristenje svete gere za koju je vec sad racun preko 5 milijardi eura,,i sad im to jasno i glasno treba reci,,pa nek naplacuju kazne,sve dok nekom ne pukne film i pocne to sredivat kako i treba,brzo i ucinkovito,a onda nek slovenci potraze objasnjenje od krivaca na svojoj strani,

  • Halo Bing, kako brat 30.12.2017.

    Prića sa Balkana i neposrednog susjedstva. --. Nazovimo je; RECEPT ZA DUGO I SRETNO OSTAJANJE NA VLASTI: Ako ste na vlasti zajedno sa krugom pouzdanika i poslusnika oko sebe, bogati se ko krezovi a bogatstvo ste stekli na svakakakve načine, samo NE obrazovanjem, radom, odricanjem nasljeđem.... i kojekakvim glupo-poštenim načinima,,, kako onda najlakše ostaneš na vlasti, a da narod kojega dereš i pljačkaš sve u 16 šuti i ne pita te: ..Zašto mu daješ male plače a tražiš velike poreze??? I najvažnije; Kako si za tako kratko vrijeme stekao takvo bogatstvo??.....Kako sa svim tim ostajete dugo i sretno na vlasti na grbaći svog naroda?? Uz pomoć medija u svom vlasništvu, naivnom narodu mozgove nafilate pričama o naciji i ugroženim nacionalnim pravima, povijesti, zemlji, krvi.... i slićnom. A ponajprije onima zlom vanjskom i nutarnjem neprijatelju, kojeg se onda narod boji, i mrzi 100 put više nego vas, iako ga derete, gulite, kradete i pljačkate vi.... I živite, i vladate duu......go bogato i sretno. A naivne narode,, ovce bolje reći, ko *be? Ovcama je ionako svrha postojanja samo da bleje, da ih se kolje, i da ih se striže i guli. Važno je samo održavati broj ovaca na funkcionalnom broju da uvjek imaš vune..... Ps - svaka sličnost sa ljudima događajima i mjestima je plod slučajnosti.

  • 30.12.2017.

    Dragi prijatelji Hrvati. Tako naši kot vaši časopisi so polno tega sranja glede arbitraže. Ali veste koliko vse to stane? Kdo to plača? Mi davkoplačevalci! Na vaši in naši strani. Moj iskreni predlog je naslednji: mi slo in cro navadna raja vsi z barkami takoj v ta problematični zaliv narediti nepozabni piknik ima riba i ribara ki bodo poskrbeli za hrano ima i terana naj si bo slovenski ali hrvaški dobra sta oba. Žurka na mestu. Policija v privez na eni in drugi strani. Račun izstaviti plenkotu in cmerkotu. Živelo bratstvo i jedinstvo cro in slo. Politiko poslat k vragu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare