To je to što me zanima!

Nacistu Demjanjuku nakon 65 godina počinje suđenje

Bivšeg čuvara nacističkog logora u Poljskoj Johna Demjanjuka terete za smrt 27.900 Židova 1943. godine. U Sjedinjenim Državama je živio od 1952.
Vidi originalni članak

Na sudu u Münchenu u ponedjeljak započinje suđenje Johnu Demjanjuku (89) optuženom za sudjelovanje u ubojstvu 27.900 Židova u poljskom logoru Sobiboru u Drugom svjetskom ratu. 'Ivana Groznog', kako ga nazivaju britanski mediji, smatraju jednim od posljednjih živućih nacističkih zločinaca. Demjanjuka su u svibnju protjerali iz SAD-a, gdje je živio od 1952. godine. Iako se izvlačio na svoje zdravstveno stanje, američko i njemačko pravosuđe ocijenili su da je sposoban za suđenje. Za svoje postupke kao stražar u Sobiboru mogao bi dobiti do 15 godina zatvora. Njegov sin izjavio je kako će mu otac zbog toga umrijeti.
- Guraju ga u smrt, neće to preživjeti. Brojnim Nijemcima koji su bili čuvari u nacističkim logorima nikada nije suđeno - rekao je sin John. Predviđa se da će suđenje trajati do svibnja. Demjanjuk inače negira da je ikada bio u Sobiboru i dovodi u pitanje iskaznicu po kojoj je on bio stražar u logoru.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MariciuS 30.11.2009.

    A šta su to tvoji djedovi MIROTVORAC oslobađali?Hrvatski teritorij od Hrvatskog naroda? Svaka vam čast Hrvatine,tebi i tvojim djedovima...I ja da sam neuk i glup sigurno bi tebe ovdije vrijeđao kao što ti to činiš,ali vjeruj da se ne želim spuštati na takav nivo....I ja nisam Ustaška pička samo sam Hrvat koji voli svoju zemlju ,a mrzi sve što je Komunističko,Partizansko,Četničko......Jer su me Partizani i Četnici istjerali iz mog Vukovara 91,uništili mi djetinjstvo,a to sve zahvaljujuči tvojim djedovima i precima koji su živjeli za Jugoslaviju........

  • nevidljiv_ca 30.11.2009.

    Ok neka mu se sudi a hoce li kad Zidovi koji preko 60 godina ubijaju djecu i civile , pale,siluju,protjeravaju u Palestini da odgovaraju?Po meni oni su gori od Hitlera.Bog!

  • MIROTVORAC 30.11.2009.

    MariciuS - znao sam da će se naći neka neuka glupa ustaška pi... koja će napisati glupost ! Majmune neuki - partizani su bili oslobodilačka vojska a ustaše i fašisti agresorsko zločinačka ! Oba djeda su mi bila partizani a ja sam odlikovani branitelj iz domovinskog rata i čistokrvni Hrvat - imaš šta na to reći ,idiote glupi ,ne znam di su takvi kao ti išli u školu i ko te učio glupostima i lažima !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare