To je to što me zanima!

'Nadam se da će se za par sati znati sve o poreznoj reformi...'

Poreznu reformu komentirao je i ministar gospodarstva Horvat. "Ovo je drugi korak porezne reforme i logični slijed onoga što se događalo tijekom prošle godine"...
Vidi originalni članak

Ministri financija Zdravko Marić i gospodarstva Darko Horvat prije užeg kabineta Vlade komentirali su poreznu reformu.

Ministar Marić je kazao da će danas cijelu reformu predstaviti koalicijskim partnerima. Na pitanje ostaje li povećanje doprinosa za zdravstvo u njegovom planu Marić je kazao da u prijedlogu ne može gledati samo jedan izdvojeni segment.

"Naravno da bi bilo lijepo i jednostavno da mogu samo i isključivo voditi brigu o porezima i doprinosima. No, u ovim okolnostima svi smo svjesni problema s kojim se suočava zdravstveni sustav i djelatnici u njemu, koji isporučuju jako dobru uslugu, a istovremeno su traženi u EU", rekao je Marić i dodao kako se mora održavati kvaliteta usluge u zdravstvenom sustavu, javlja N1.

"Nikad nisam rekao ni zagovarao da su rješenja tog sustava samo na prihodovnoj strani. Mi na ovaj način dajemo prijedlog i obol da se i sa prihodovne strane pomogne, ali moralo bi se rješavati i rashodovna strana", kazao je Marić, a komentirao je i zahtjeve ministra zdravstva Milana Kujundžića da se povećaju trošarine na alkohol i cigarete.

"Treba uzeti u obzir činjenicu da Hrvatska ima najdulju kopnenu granicu van EU i treba voditi računa i o elementima evazije, a i pitanje kako bi se to odrazilo na tržište i domaću proizvodnju", kazao je Marić te dodao da još u Ministarstvu financija nisu voditi rasprave o tom trošarinskom dijelu. Na pitanje koliko će javnost još čekati na predstavljanje porezne reforme, Marić je kazao: "Ja se nadam još par sati..."

Poreznu reformu komentirao je i ministar gospodarstva Horvat. "Ovo je drugi korak porezne reforme i logični slijed onoga što se događalo tijekom prošle godine i Vlada na ovome neće stati. Već sada razmišljamo o dodatnom rasterećenju gospodarstva pri kraju godine, s 1. siječnja dogodit će se još neke stvari", rekao je Horvat.

"Da bismo digli plaće mora se dogoditi sinergija administracije i realnog sektora jer i sami poslodavci trebaju biti svjesni toga da trebaju stvoriti sebi jedan efikasni alat kojim će moći čuvati kvalitetnu radnu snagu", zaključio je Horvat.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Anarhosindikalist 01.08.2018.

    Da, a građani nastavljaju glasati nogama. Bježe autobusima, vlakovima, avionima, zaprežnim kolima, prikolicama, traktorima, na magarcima... nije važno, kamo nego što dalje odavde. Jbvmpsmtr!

  • Anarhosindikalist 01.08.2018.

    Emtimtr, združeni hadezeovski komentarijat okupirao portal i reklamiraju svoju ZO. Za upišat se! :)

  • 4force 01.08.2018.

    Jel moguce da ovoliki broj ljudi u komentarima podrzava rad ove vlade? Jel moguceee??

Komentiraj...
Vidi sve komentare