To je to što me zanima!

''Nadam se da nikada nećemo upotrijebiti nuklearne glave''

Putin na sastanku s ministrom obrane komentirao je lansiranje projektila na teroriste u Siriji. Izrazio je nadu da nikad neće opremati projektile nuklearnim glavama
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pohvalio ispaljivanje krstarećih raketa na teroriste u Siriji s podmornice na Donu te je izrazio nadu da ti projektili neće morati biti dodatno naoružani bojevim glavama. Putinove riječi zabilježile su kamere na sastanku s ministrom obrane Rusije Sergejem Šojguom u Kremlju pri čemu je ministar Putinu izložio posljednje rezultate napada na pripadnike ISIL-a u Siriji. 

- Moramo analizirati sve na bojnom polju pa i to kako se oružje ponaša. Krstareće rakete s mora i krstareće rakete iz zraka pokazale su se vrlo modernim i učinkovitim, a znamo da se mogu opremiti s konvencionalnim i posebnim bojevim glavama, nuklearnim glavama. Naravno, to u borbi protiv terorista nije nužno i, nadam se, neće nikada biti potrebno - zaključio je Putin. 

Rusija je u utorak prvi put lansirala projektile s podmornice Rostov na Donu. S elektrodizelske podmornice lansirani su projektili tipa 3M-54 Kalibr, a mete su bile dvije lokacije u okolici Raqqe, glavnog grada samoproglašenog kalifata Islamske države. Navodno je riječ o dva zapovjedna centra.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Akull 10.12.2015.

    Ruska raketa SS-18, 'Sotona' sposobna uništavanja područje veličine države New York. Projektil nosi 10 bojevih glava, od kojih svaka ima snagu od 750 do 1000 kilotona, a jedna od tih 10 raketa ima "tajnu" 20.000 kilotonsku bojnu glavu. Da biste dobili ideju, to je 1333 puta jace od bombe koja je bacena na Hirošimu. Također je navedeno u izvješću da "80 posto američke populacije živi na istočnoj i zapadnoj obali", što znači nekoliko "dobro usmjerenih" nuklearnih projektila - poput SS-18 - može završiti svaki ljudski život u ovom gusto naseljenom mjestu.

  • trijezni zagorec 09.12.2015.

    nama ne trebaju nuklerane,nama je dovoljno da nasi domoljubni i ini politicari upotrebe svoje i ode sve u tri.......m....

  • Galeb i ja 09.12.2015.

    Tome nije za vjerovati,taj jedno prica drugo misli a trece radi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare