To je to što me zanima!

Nagrada: Ljubica Matijavić Vrsaljko Zagrepčanka godine

Ljubica Matijavić Vrsaljko je nagradu zaslužila ukupnim dosadašnjim radom, pogotovo u sferi zaštite djece, rekao je Davor Bernardić, predsjednik Skupštine
Vidi originalni članak

Ljubica Matijavić Vrsaljko u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primila nagradu Zagrepčanka godine.

- Zaslužila ju je svojim ukupnim dosadašnjim radom, pogotovo u sferi zaštite djece radeći svoj posao odgovorno i predano - kazao je Davor Bernardić, predsjednik Skupštine grada Zagreba.

- Dvadeset godina uloženog rada u zaštiti ljudskog dostojanstva i suzbijanju nasilja dovoljan su razlog da ju je komisija odabrala za Zagrepčanku godine - dodao je gradonačelnik Milan Bandić koji joj je uručio povelju.

Uz priznanje je dobila i 50.000 kuna nagrade.

- Nisam to očekivala. Nagrada znači da sam išla dobrim putem. Doživljavam ju kao nagradu za životno djelo. Nagrada je to grada u kojem sam rođena, u kojem živim i kojeg jako volim. Priznanje se poklopilo s mojom obljetnicama, 20 godina odvjetničkog rada i skoro 30 godina radnog staža, a sve sa žrtvama - kazala je Ljubica Matijavić Vrsaljko. Godinama se bori protiv nasilja.

- Veliki je uspjeh što je donesen zakon o zaštiti obitelji. Više se ne govori da je nasilje u obitelji privatna stvar i više nema policajaca koji će reći 'pa što onda, pa i ja tučem svoju ženu'. Poručujem svima da se vole, a ženama da misle i na sebe i pitaju 'a gdje sam tu ja' i šefa i supruga i djecu - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • rosa110 09.03.2012.

    A ja sam mislio da će nagradu Zagrebčanka godine dobiti "ljepotica" sa Papuka.

  • Ovca009 08.03.2012.

    dobro da nije dobila ona gospodja iz caritasa, iz Brezovice, kako li se samo zvala?

  • jabu 08.03.2012.

    Sramite se sa tim neukusnim komentarima. Nisam imala prilike direktno upoznati gospođu Vrsaljko,ali smo se čuli nekoliko puta telefonom u vezi zaštite mladih i mogu vam reći da je vrlo susretljiva,topla ,obrazovana,ne frazira i ne prtlja bez veze. Flanderica je dobila polikloniku i neka sa svojom štreberskom ekipom radi na detektiranju i suzbijanju posljedica nasilja. Ali Vrsaljko mi je ostavila dojam emocionalno tople dame koja ima empatije za najranjiviju skupinu stanovnika. Ovo je riječ iz prakse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare