To je to što me zanima!

Nagrada: Na sajmu inovacija studenti osvojili zlatnu medalja

Robert Jolić, Dejan Aleksić, Marina Lončarić, Sanja Vujčić i Tena Malčić uz mentorstvo Zorana Vrhovskog i Marka Miletića dobili su zlato za proizvod Tabletičar
Vidi originalni članak

Studenti bjelovarske Visoke tehničke škole, Robert Jolić, Dejan Aleksić, Marina Lončarić, Sanja Vujčić i Tena Malčić uz mentorstvo Zorana Vrhovskog i Marka Miletića, osvoji su zlatnu medalju na sajmu inovacija INOVA Mladih 2014.  Oni su nagrađeni zlatom za inovativni proizvod Tabletičar. To je rezultat povezivanja potreba u zdravstvu s tehničkim dostignućima. Tabletičar je naprava koja može imati veliku primjenu kod ljudi koji su na terapijama. 

- Uređaj ima sedam pretinaca, za svaki dan u tjednu, u koje se stavljaju lijekovi i povezan je računalom. Smješten je u blizini pacijenta i zvučnim i svjetlosnim signalom podsjeća ga da u programirano vrijeme mora popiti lijek koji mu je određen. Računalo izvještava jeli ta i ta osoba uzela terapiju u propisano vrijeme - čulo se na prezentaciji uređaja organiziranoj u Visokoj tehničkoj školi. 

Na osnovu prezentiranog prototipa, moglo bi se odmah krenuti u serijsku proizvodnju, a uređaj bi koštao oko 1500 kuna. Studenti su kompletan Tabletičar izradili sami, koristeći 3D printer,  i u njegovu izradu utrošili gotovo tri mjeseca rada u slobodno vrijeme. Dekan, doc. dr. Ante Čikić, je kazao kako je to drugo zlato koje su osvojili studenti Visoke tehničke škole. INOVA je održana u Zagrebu, 17. svibnja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, gdje je bilo 450 izlagača iz zemlje i inozemstva, koji su predstavili 314 inovacija.   

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vana 3 03.06.2014.

    Čestitke na osvojenoj zlatnoj medalji !

Komentiraj...
Vidi sve komentare