To je to što me zanima!

Najbogatiji čovjek u Južnoj Africi poklanja pola bogatstva

Motsepe je prvi Afrikanac koji je odgovorio na kampanju "Giving pledge", koju su 2010. pokrenuli Warren Buffet i Bill Gates. Kaže da će donirati pola bogatstva
Vidi originalni članak

Vlasnik tvrtke ARI i najbogatiji čovjek u Južnoafričkoj Republici, Patrice Motsepe, rekao je u srijedu kako će pola svog bogatstva dati humanitarnoj zakladi po uzoru na Warrena Buffeta i Billa Gatesa. Njegova fondacija Motsepe, koja je osnovana 1999. godine, pomagat će siromašnima u JAR-u, javlja Bloomberg.

Njegova supruga Precious istaknula je kako će se taj novac upotrijebiti da se popravi svakodnevica i uvjeti života siromašnih, nezaposlenih, mladih i radnika. Motsepe je inače i prvi Afrikanac koji je odgovorio na kampanju "Giving pledge", koju su 2010. godine pokrenuli Warren Buffet i Bill Gates, jedni od najbogatijih ljudi na svijetu. Gates je nedavno rekao kako mu novac više ne predstavlja važnost te da mu je najvažnije da ima za hranu i odjeću.

Motsepeovo bogatstvo se procjenjuje na 18 milijardi kuna.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • lex_kc 31.01.2013.

    nekaa podjeli nasoj sirotinnji i nezaposlenima... ali za bi mu trebalo cijelo bogatstvo... ne pola

  • SlobodanStefancic 31.01.2013.

    I to ce biti dan.... Patrice ima politickih afiniteta a i pizdarija u Marekani mu je malo pomutila planove. Bas me zanima dali ce u to ukljuciti i pola Mamelodi Sundowns Futball Club... ;)

  • najiram 10 30.01.2013.

    e sad zakaJ SU ovi bogati a drugi siromašni valjda zato kaj im nisu dali plače kak treba ipak treba razmisliti kaj napaviti sa onima koji se bogate dok večina osiromašuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare