To je to što me zanima!

Najbolji su od najboljih: Deset 'komandosa' završilo je obuku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Desetorica pripadnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske primili su u Udbini diplome i krunice te tako uspješno završili šestomjesečnu zahtjevnu obuku
Vidi originalni članak

Desetorica najboljih pripadnika hrvatskih komandosa , odnosno pripadnika specijalnih postrojbi, završili su dugotrajnu obuku nakon šest mjeseci te su im uručene diplome i krunice. Od više od 70 kandidata ostalo je samo 10 najboljih.

POGLEDAJTE VIDEO: Prisega komandosa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šesta su generacija hrvatskih komandosa te su u šest mjeseci obuke prošli pet faza. Simulirali su najzahtjevnije okolnosti na teritoriju neprijatelja te su obučavani u šumi, bez vode i bez hrane.

Zapovjednik specijalnih snaga Perica Turalija istaknuo je kako je riječ o odličnom naraštaju hrvatskih komandosa.

POGLEDAJTE VIDEO: Za jedinicu imaju samo riječi hvale

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 57

  • lexaurin 15.08.2015.

    Podijelili im krunice? Zar nije HR sekularna država? Koja je onda razlika nas i talibana i mudžahedina?

  • crna_mrcina 14.08.2015.

    U oružane snage treba ulagati ,jer i to na neki način potiče rast gospodarstva. Ako ništa drugo onda tu vojsku treba nahraniti ,a sigurno neće jesti španjolski kulen ili češke kobasice iz lidla nego proizvod naše prehrambene idustrije. Vojnika treba opremiti ,a kod nas se prozvodi veliki dio opreme. Od gaća i čarapa pa do naoružanja. Dosta toga se i izvozi. Mislim da čak i u bibliji piše KO MAČEVE PREKUJE PLUGOVE ,HRANIT ĆE TUĐU VOJSKU. Tako nekako ,nisam baš 100% siguran.

  • crna_mrcina 14.08.2015.

    Bravo dečki, svaka Vam čast. U tihoj noći korak se čuje , kroz kanjon tamni u ponoćni sat, BOJNA ZRINSKI sad poručuje dušmanu svakom slomit će vrat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare