To je to što me zanima!

Blagdanski dvobroj Expressa uz najbolje tekstove i CD na dar

Čitajte najbolje priče o nevidljivim herojima korona krize, a donosimo i književni prilog na 14 strana, zatim nepoznate detalje iz ateljea Ede Murtića, intervju s danskom književnom zvijezdom Sørenom Sveistrupom i još puno toga
Vidi originalni članak

Dojmljivim fotografijama i kratkim pričama predstavljamo male, ali goleme, junakinje i junake naše bitke s epidemijom korone. One koji su uvijek blizu, ali ih uvijek ne vidite. 

Hrvatska šalje kandidate za prestižnu i lukrativnu funkciju suca Europskog suda za ljudska prava. Neki dan je jedan od kandidata vrlo javno napao drugog. Što se tu krije? U blagdanskom dvobroju Expressa čitajte književni prilog na 14 strana. Uglavnom, pitali smo ekipu iz nakladničke i uredničke branše koja im je knjiga obilježila godinu. Odgovore potražite u novom Expressu. 

Dalibor Milas piše: ‘Afera s ukradenom ikonom pokazuje da je BiH mafijaška država utemeljena na hibridnoj demokraciji i kleptokraciji’. Nina Ožegović zavirila je u atelje velikog Ede Murtića. To je izvještaj iz ugaslog rasadišta progresivnih ideja i misli. Murtićev liberalni inkubator nikad se nije ponovio... 

Branimira Lazarin razgovarala je s finalistom Nagrade Fric Andrejom Nikolaidisom povodom njegova romana ‘Odlazak’ (Buybook Doo) koji kaže: ‘Volio bih, recimo, da se interes Srbije što više odalji od Crne Gore: upravo su nam, uz pomoć EU i Trumpa, preko Srpske pravoslavne crkve instalirali svoju kleronacionalističku vladu, najklerikalniju vladu sjeverno od ISIL-a’. 

Tomislav Klauški piše: ‘Plenković i Milanović jedini su pobjednici 2020. Dobro su igrali. Jedan se dokopao pobjede na izborima zbog pandemije i potresa, a drugi je pobjedu iskoristio da se afirmira kao pravi vođa oporbe.’ 

Gea Vlahović razgovarala je sa Sørenom Sveistrupom. Međunarodno priznati i nagrađivani scenarist danskog TV fenomena ‘The Killing’ vraća se s jezivim krimićem ‘Čovjek od kestena’, a s nama priča o traumama - osobnim i društvenim. 

Za Express pišu; Miljenko Jergović, Josip Mlakić i drugi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NikolaTesla 25.12.2020.

    Nemate vi ideje. O tihim herojima. Danas na Božić frendica radi od 0600 do 2230. Zato jer su ti vaši "heroji" se pokupili u plaćenu samoizolaciju. Pa netko mora. Dok se neki imaju vrmena slikat za novine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare